”Kniven på strupen”

Filosofierna som HOOPS levererade före fredagsmatcherna gick inte hem igår. Sandberg matchade ungefär som vanligt och A3 vek ner sig som vanligt i Luleå.

Högsbo kunde inte vinna mot Alvik trots en heroisk avslutning av matchen. 

A3 åkte till Luleå redan på torsdag men tränade inte i hallen. Konstigt kan jag tycka med tanke på att de helt annorlunda plankorna i LEA. Skillnaden är som skillnaden mellan grusplan och gräsplan i fotboll. 

Minst 30 minuter layup träning med avslutning mot planken och 30 minuter planka i skott skulle inte skada för A3 på matchdagen.

Att vara på plats en dag före matchen och trots det inte komma redo för match är förmodligen fel strategi och bör ändras om det mot förmodan skulle bli en femte match. 

Det är lätt att be spelarna se sig i spegeln efter en så pinsam insats men jag tycker att det är en ledarfråga till syvende och sist.

Det gäller att få spelarna att vilja vinna. Att våga misslyckas. Det såg ut som om alla utom Degbeon, Edholm och ngn till i stället för kamp valde att ta till flykten.

Jag tycker inte att Luleå spelade aggressivare eller tuffare försvar igår. Det var A3 spelarna som inte vågade satsa mer offensivt. Spelarna vågade inte utmana en mot en.  Enjebo måste få fram det i skarpt läge.

Spelarna avslutade för snabbt och slarvigt i inledningen precis som i match ett och började med fyra missade layup och närskott samtidigt som Luleå satte sina chanser. Luleå fick det psykologiska övertaget direkt och sedan gick tåget snabbt. Det förvånar mig att A3 gjorde exakt samma misstag som i match ett.

Luleå spelade samma försvar som i match två. 

När bollen hamnar på en sida då styr Luleå stenhårt mot sida/baslinjen och sätter press på bollen, dom kliver upp och dom försöker hindra en vändning av spelet. 

Taktiken fungerade till nästan 100%. A3´s spel föll helt samman. Man försökte attackera när det inte gick att vända spelet och hamnade i ett kompakt hjälpförsvar som förorsakade den ena bortkastade bollen efter den andra.

Om inte Enjebo kan förändra spelet till match fyra då är det troligtvis över kl 17.00 i morgon.

Det kan givetvis fortfarande bli en helt annan matchbild nu när A3 spelar med ”kniven på strupen”.

”Alla inser att det kan vara sista matchen med gänget” och hemresa redan på måndag vid en förlust.

Om alla spelare i A3 levererar bra individuella prestationer som dom har då kan dom givetvis vända till vinst, men det finns ingenting som talar för det just nu i alla fall.

Jag tycker inte att matchen förtjänar en djupare analys. A3 var för dåliga och Luleå som vanligt på hemmaplan. 

Domarna hade en lätt afton och får 4.0 alla tre, men dom borde ha tagit fler foul och även som vanligt ett antal stegfel. Jag tycker att dom borde syna Ekh´s fotarbete när hon startar sina attacker.

Det är för övrigt väldigt ovanlig att Luleå får fler än 20 foul på sin hemmaplan (kolla stats) . Igår var det 16 – 21 och borde ha varit minst 25-25, som vid matchen i Umeå senast.

Vad händer idag lördag den 10 april kl 20.00 ? Jo BSKT spelar bortamatch mot Jämtland. 

Det blir knappast en lika härlig match som senast hemma mot Borås då BSKT var med i matchen ända in i slutminuterna.

Hur i h-te kan man lägga en match en lördag kl 20.00 ? Vill man inte ha någon tittande publik ? Matchen konkurrerar med damlandskampen i fotboll mellan Sverige mot USA och Let´s Dance så vi förlorar en stor och ung kvinnlig publik som vi borde försöka att tilltala i stället.

Jag tvivlar på att jag orkar med hela BSKT matchen.

Jag fick trots allt lite bra basket till livs igår när jag tittade på Barcelona mot Bayern Munchen med start 21.00. Ikonen Pau Gasol gjorde comeback och fick starta i Barca. Han levererade 6 poäng i matchinledningen men därefter blev det inte så mycket spel för han är nog inte redo fysiskt ännu för det höga tempot i Eurloleague.

Noterar även att domare Racys får allt större förtroende av Euroleague. Han dömde både förra och den här veckan och det ger klirr i kassan. 1500 Euro (17.000 kr) per match plus alla omkostnader är helt ok eller hur. Kul med Racys och lycka till från HOOPS.

Godmiddag