Maskerar BSKT formen ?

Minus 40 pinnar i Östersund var inte oväntat. Det blir troligtvis samma siffror på fredag mot BC Luleå.

Laget förbereder sig för matcherna mot Södertälje så nu visar man inte längre något av det som ev kommer att plockas fram i kvartsfinalerna – om det finns något.

Vid ställningen 20 – 7 till hemmalaget visade BSKT att det finns något som man kan ta fram när det behövs när man gjorde 14 – 0 på Jämtland. 

Ett varierat försvar som konfunderade jämtarna och ett rörligt snabbt anfall skapade lägen och Nathan Dawit visade klass en stund och han har mer att ge när det blir skarpt läge. Cole Well återigen lagets stora utropstecken.

Chuck fick nog efter BSKT´s 14 – 0 och tog timeout och beordrade tuffare försvar. BSKT ”låstes fast och kunde inte längre spela ut” pga hemmalagets mycket aggressivare försvar.

Domarna orkade med att blåsa 17 – 15 i foul som borde ha varit minst 23 – 23 med tanke på den fysiska kontakten.

Det var lite trist att se Expositos första foul i det första Jämtland anfallet. Han lyckades undvika att foula men domaren blåste i alla fall. Detsamma med Welles första foul i nästa Jämtlands anfall. Well hade en klockren boll block men foul fick han i alla fall. Glädjande nog så delades det ut en del oväntade stegfel.

Begenicic 4.5, Eriksson 4.0, Juskevicius 3.0

Noterade att Hyder är i Umeå och hjälper Thompson med den individuella uppvärmningen inför den avgörande matchen. Undrar om det är rätt uppladdning ?  Vem vet, kanske det. Uppkast om 30 minuter men det tar vi i morgon

Godmiddag