2-2-1 i kvarten för BSKT eller blir det bara 3-0

Ikväll är det tänkt att Alvik skall säkra finalplatsen genom ny vinst mot Högsbo. Jag knäpper mina händer och ber om hjälp ”från högre makt” så att Högsbo vinner. 3 – 0 i en semifinalserie är trist och ett misslyckande.

Nästan alla har sagt att det är Alviks tur att vinna guld men det anser inte jag. Dom kan behöva några fler år på tillväxt till det att det finns en vettig basketarena i storstaden. Åkeshov är en bedrövlig hemmaplan för ett av landets bästa lag. Fryshuset likaså med sin hemmagjorda korgställning.

Är det ingen som reagerar över upp haussningen av Klara Lundqvist framförallt i SVT och Solidsport sändningarna? Det finns ingen rim och reson i det hela. Jag tycker nästan synd om tjejen.

Det är hon som bär laget och inte McCarville. Om hon misslyckas i en match då förlorar troligtvis Alvik.

Hon måste känna en väldig press och kanske även prestationsångest. Lundqvist beskrivs fortfarande som en supertalang men hur länge kan man vara en supertalang ? Lundqvist är 21 år. 

En av mina kollegor har tippat 3 – 1 till A3 i semifinalserien. Om han får rätt då skall A3 vinna ikväll i Luleå och dessutom hemma på söndag.

Det är absolut inget omöjligt scenario men knappast sannolikt.

Det är Luleå som nu har pressen på sig att måsta vinna hemma ikväll och då kan de berömda nerverna börja spöka men…………….

……….Luleå har ett antal rutinerade spelare som troligtvis klarar ångesten, men det finns ingen Barthold på plan som peppar och driver på och håller samman laget. Jag kunde i alla fall inte se någon sådan spelare i onsdags vid match # 2.

Jag tippar att E Nyström är deras informella ledare som skall hålla ihop det hela.

Med henne sittande på bänken med foulbelastning då blir det svårt att leda. Kanske väljer Sandberg att inte starta henne idag för att undvika några snabba foul på henne.

Jag tippar på Ekh, Ponturo, Nnamaka, A Nyström och Westerberg som Luleås starters idag. Sandberg vill nog även sända en signal till sin Guard Lucas om att det krävs bättring och han vill givetvis störa A3´s gameplan.

Jag har tippat 3 – 2 till Luleå det vet du som läser och jag har tippat Luleå som mästare men frågan är om dom unga spelarna klarar pressen. Veteranerna gör nog det. 

SBBF har tillsammans med klubbarna kommit fram till att genomföra slutspelet för herrar med 2 – 2 – 1 upplägg. Det innebär i mötet Södertälje mot BSKT blir enligt följande:

Onsdag 21/4 20.04 Södertälje – BSKT, fredag 23/4 17.04 Södertälje – BSKT, måndag 26/4 20.04 BSKT – Södertälje, ev onsdag 28/4 20.04 BSKT – Södertälje, lördag 1/5 17.04 Södertälje – BSKT. Slutspelet kommer att pågå en bit in i juni i år. 

Domarna i damernas slutspel har hittills gjort ett bra jobb med att blåsa på det som är fel. Jag saknar dock avblåsningar på stegfel inne i färgen och dom måste blåsa fler vid en mot en attacker när anfallaren lyfter roteringsfoten.

Jag skulle kunna lista 5-6 spelare som spelar i semifinalerna just nu som gör steg ganska konsekvent men avstår och hoppas på en skärpning i stället.

Barcelona mot Bayern München på Viaplay ikväll. Gör Pau Gasol comeback i kväll efter två års uppehåll ?

Godmiddag