Påskblandning. Kuckelikuu

Läser i op.se att Östersund Dam har granskats av SBBF och nu väntar dom på besked om dom får ta steget upp i damligan. Borås dam genomgår samma granskning.

Om det är så att serien kommer att innehålla 14 lag kommande säsong då vore det på sin plats med att göra spännande förändringar i genomförandet av serien. Kanske testa Serie A och Serie B igen men annat upplägg.

Om inte förändring i genomförandet görs då är jag tveksam till en utökning till 14 lag. Det blir lite för många matcher utan nerv i en vanlig dubbelserie för de lag som siktar på SM guldet. Det kan bli långa perioder med lite för svaga matcher. Ska man eller ska man inte ta hänsyn till det. Vad tycker du ?  

Jag efterlyser för tredje året i rad en förändring även när det gäller genomförandet av damernas slutspel. För det första givetvis bäst av fem matcher även i kvartsfinalen liksom herrarna har det och även bäst av sju i finalen om det är nödvändigt med sådant upplägg. Jag efterlyser i stället en enda final där allt står på spel.

Jag tycker även att det borda vara spännande att utse bronsmedaljören mellan förlorarna i semifinalerna genom en enda match. Tänk dig bronsmatcher för herrarna och damerna följt av två finaler i någon stor arena – kanske Johanneshov. Ca 60% av alla som spelar basket i Sverige finns ju i Mälardalen så tillsammans med övriga basketsverige borde de kunna fylla hallen och göra arrangemanget till en fest. Det skulle väl vara intressant eller……. ​

Domarna i Finland har tagit det steg som jag har efterlyst även i Sverige. Man tillåter inte överdrivet firande från lagbänksområdet. ”Det är ok att fira vid någon vacker dunk eller ett snyggt spel men man får inte ”fira” ständigt och överdrivet när motståndarna missar skott eller gör en turnover”. Det har redan delats ut tekniska fouls i det finska slutspelet. I Finland är dom återigen ett steg före oss.

Gårdagens aprilskämt på Instagram som Charlotte Kalla bjöd på var riktigt kul. ”Köp Kalla Kondomer och få bra glid oavsett klassiskt eller fristil”.

”Upp till kamp………sista striden är här………kan B-löven bli A-löven eller blir det börja om från början igen”

Godmiddag