Inte roligt att se på…

Jag blev lite förvånad över att coach Degernäs satte sin bästa defensiva spelare Palmblad på att ”döda Esteban” i en i det närmaste betydelselös match i grundserien, som dom vinner alla dagar i veckan.

Det innebar ju att Palmblads offensiv som jag vill se inte blev som den brukar vara och det var ju den även golvsoparna som är mina spelare ville se. 

Även dubblingen av Exposito och Dawit var effektiva och totalt neutraliserande och innebar att BSKT spelet blev väldigt statiskt nästan helt stillastående och inte roligt att se på. Ibland är det bra att det inte finns ngn publik

Exposito och Estaban brukar normalt göra 40 poäng tillsammans på hemmaplan nu blev det 12+0. Enkel vinnande taktik.

Frågan jag ställer det är om BSKT har något mer att komma med under de resterande matcherna i grundserien Borås h, Jämtland b, BC Luleå h eller om bensinen är slut.

Målsättningen borde vara att försöka vinna en match i alla fall men det är nog för mycket begärt. Avslutningen blir ganska säkert två förluster.

Kanske är det dags att i stället redan nu börja att tänka på nästa säsong. Att ta in ett antal killar som kan bli nyförvärv inför nästa säsong och låta dem få ett par provveckor med laget innan laget skingras.

Inför de avslutande matcherna hoppas jag i alla fall på att Balibrea försöker få upp tempot något i spelet. De långsamma bolltransporterna till främre planhalvan är sövande och lätta att försvara emot.

Jag knäpper mina händer och ber att BSKT till nästa säsong införskaffar en snabb och atletisk playmaker som kan få upp bollen kvickt i anfall så att laget kan få några enkla poäng när tillfälle ges. 

Domarna kunde ha delat ut betydligt fler foul till båda lagen men valde ofta att fria i stället för att blåsa. Kontakter som skedde när spelarna var uppe i luften och i dubblingssituationer fick ofta passera trots att det borde vara foul. De skötte trots det jobbet ganska bra och fattas bara annat med Goniband 4.5, Begenisic 4.0 och Sarajlic 3.5.

Jag tittade live på BSKT vs SBBK och i mobilen på Högsbo vs Norrköping. Inte så lätt att hänga med i två basketmatcher samtidigt därav uteblir kommentarer om lagens sätt att spela.

När jag såg att Molina inte var med den här gången heller då tänkte jag att Högsbo vinner men…..Norrköping gick upp i 11 poäng ledning i tredje när Högsbo missade och såg ut som ett vinnande lag men det varade bara ett par minuter. 

Fredriksson såg att Hyder var inne i ett flow som man bara får kanske en gång per säsong och för många spelare bara en gång under sin karriär så han gav henne GRÖNT ljus att ösa på och det gjorde hon. Alla spelare på plan har viktiga roller men Hyder bar laget till semifinal mot Alvik och jag tror att dom kan störa dem rejält. 

Godmiddag