Nässjö bjöd på Påsk karamell

Igår var det en person som menade att jag borde kallas för influenser med tanke på antalet besök på HOOPS sidan. Hen menade att jag har kommit med en hel del tips och råd och bra förslag som förhoppningsvis både förbund och föreningar tar till sig.

Jag har själv svårt att tro att någon bryr sig särskilt mycket om mina inspel och jag vet att jag är lite obekväm för en del klubbledare eftersom jag får samtal då och då.

Beröm får jag sällan men det är helt normalt i Sverige där berömmande av kollegor eller idrottsledare inte tillhör vardagen.

För mig har HOOPS blivit lite av terapi där jag ”skriver av mig” eftersom det inte finns särskilt många som vill snacka basket och verksamheten ”utan skyddsnät”.

Få vill tala om vad dom verkligen tycker och tänker. Man är rädd om sin integritet.

Bänkvärmarna och 3Noll5 är bland det bästa som har hänt basketsporten de senaste åren. Leta reda på dem och lyssna. Jag njuter av allt utom NBA snacket men med det så passar poddarna de flesta basket nördarna.

Jag skrev härom dagen om att det brukar komma oväntade resultat strax före jul och i någon av de sista matcherna i grundserien.

Nässjö bjöd på påsk karamell igår när dom besegrade Södertälje med 20 poäng. Efter att ha förlorat mot dem med 43, 2 och 19 så smakade det givetvis mumma med en egen kross. 55 – 34 i andra halvlek svider för Södertälje.

Jag tycker inte att det var helt oväntat. Södertälje vann bara med två senast de var i Nässjö och Nässjö är alltid tunga att möta i sin smala ”gamla sporthall med tak hängda korgar”. Dom har två hemmamatcher kvar och kan passerar Jämtland om allt stämmer och resultaten är med dem.

Södertälje tappade koncepten när de inte fick med sig domsluten som de är van vid speciellt på hemmaplan. Deras lag med hög stjärnstatus får ofta lite extra tolerans men inte igår av den utmärkte Serhatlic 4.5, Nefatti 4.0 och Gudelj 3.5.

Min offensiva favorit Palmblad tappade humöret när Nässjö stängde ner honom, han fick en osportslig plus ett T och hamnade snabbt i duschen. 

Jag blev inte förvånad över att den hetlevrade Degernäs till sist också fick ta en tidig dusch. Han var cool i Umeå tisdags när allt fungerade och dom tog en tidig stabil ledning men säkringarna går ibland när det inte flyter.

Undrar om han får någon bestraffning för neddragningen av reklamskylten. Om det hade varit en spelare då hade det kostat. Var det inte för 2 år sedan som ngn spelare hade omkull en skylt i Borås och fick en bestraffning för det.

Södertäljes torsk kan innebära att BSKT får möta Norrköping i stället. Personligen tror jag att det laget passar BSKT bättre även om chansen till en vinst är liten.

På måndag är det dags för match ett mellan Luleå och A3. Jag har tippat Luleå som blivande mästare redan i september men det blir en tuff resa som trots Mazionytes skada innebär en tuff serie som slutar med 3 – 2.

Om A3´s spelare är friska och krya då kan dom absolut matcha Luleå.

Om det blir tempostarka matchen i hög fart då har A3 ännu större chans om konditionen räcker till.

Jag tror att orken är A3´s akilleshäl men jag hoppas att jag har fel för jag vill se så många bra matcher som helst innan guldet delas ut.

Godmiddag