Jämtland är på gång

Nej det blev ingen negativ upprepning av Jämtland igår kväll utan som vanligt på hemmaplan spelade man mycket tufft aggressivt försvar och kunde hänga med Norrköping som………….

…………..spelade med ett enormt flow och med högprocentigt skytte från start som borde knäcka de flesta men som sagt Jämtland hängde på och höll i och var inte under med mer än fyra poäng till pausvilan.

När jag skriver ”hängde på och höll i” då menar jag det bokstavligt för det var det man gjorde och särskilt i starten på den andra halvleken. Norrköping tröttnade direkt.

Jämtland fick flow och kunde göra poäng både inside och outside och då gled man ifrån. Norrköping orkade inte stå emot.

När Schüberg intervjuades efter matchen pratade han om de spelare som inte var med (Norrköping kom med 9 spelare) som om det hade gjort skillnad. Så som Jämtland spelade i andra halvlek då går dom inte att stoppa borde han ha sagt.

Domartrion blåste 23 – 21 i foul men det borde ha varit kanske 35 – 35 med tanke på allt knuffande och fasthållande och felaktig kontakt vid pick & rull. Alla tre får 3.5 i betyg för mer kan det inte vara värt med tanke på missade stegfel, 3 sekunder och slag på armar vid skottförsök under korgarna. Att det skall vara så svårt eller hinner dom tre (3) verkligen inte se vad som händer.

Jämtland var helt överlägsna sista perioden. Kan dom spela på det viset och dessutom få ut lite mer av Lewis då kan dom gå till final i år. Jag tror att Jämtland är på gång men fattas bara annat som sagt med det laget.

Jag blir inte förvånad över Jämtlands spel. Du som har läst HOOPS hela säsongen vet att jag har skrivit ett flertal gånger om deras vassa laguppställning. Dom spelar som bäst när Langevine är bra men han är väldigt ojämn. Alla topplag vet att om dom får honom ur matchen då är Jämtland ett helt annat lag.

BSKT hemma mot Södertälje kan väl inte sluta på annat sätt än seger för sköna gröna. Dom behöver vinna för att vinna serien så då är dom knappast intresserade av att släppa en match till BSKT men…..

BSKT kommer inte att ge sig så enkelt. Jag tippar på en en hel del aggressivt dubblings försvar för att få bort bollen från händerna på en del spelare. Dubblingarna av V Gaddefors när man spelade mot dem senast var lyckosam men det räcker inte för att vinna mot dem. 

Om SBBK har en dålig dag då kanske den vinsten kan komma i en grundseriematch strax före slutspelet. Det är ofta så att veckorna strax före jul och tiden strax före slutspel som det kommer några oväntade förluster/segrar.

Högsbo mot Norrköping i kväll kanske jag tittar på i efterhand. Tyvärr går matchen samtidigt som BSKT mot Södertälje och jag väljer alltid live basket före TV.

Fredriksson lär knappast spela samma press igen för det har Taylor-Lundgren förberett sig mot. Jag tippar på en 1-3-1 i stället och olika kombinationsförsvar.

Om Molina spelar så kan Norrköping vinna men det är tveksamt för jag tyckte att dom såg trötta och slitna ut senast.

Godmiddag