Jag tippar Borås

I tisdags vann BSKT väldigt enkelt mot Fryshuset hemma i Umeå när man äntligen var fulltaliga igen men på fredagskvällen hade BC Luleå full huggning med att vinna mot Frysen. 

Jag påstår att anledningen till att Fryshuset hängde med ganska bra berodde på att domarna dömde bra och lika för båda lagen. Serhatlic 5.0, Mehmedovic 4.0, Nefatti 4.0.

Matchen Köping mot Södertälje kunde Köping ha vunnit om dom hade spelat lagbasket som dom gjorde när dom vände till seger i Umeå senast. Nu blev det alldeles för mycket solokörning av Jackson och Victor och återigen en onödig förlust. Är den solokörningen sanktionerad av staben ?

Palmblad visade gryende slutspelsform. Få se om han åker med upp till Umeå på tisdag. Han var inte med senast. Jag gillar att se honom spela. Han har det bäst hoppskottet i landet. Om publiken hade varit tillåten då hade jag bett mina 14-15 åringar som jag tränar att studera honom hela matchen.

Domarna dömde stabilt men vad annars kan man begära av Kalpakas 5.0, Eriksson 4.5 , Jucevicius 4.5. Just Do It

Borås mot Jämtland blev en lite konstig match. Jämtland började bra och det såg stabilt ut. Taktiken funkade med att försöka få foul på Klassen genom att attackera honom. Han fick utgå med 3 foul efter bara fem minuter och direkt när han kom tillbaka i andra fick han helt korrekt sin fjärde.

Solevic som jag har dissat efter flytten till Jämtland verkar fungera mycket bättre i Chucks lag och det är bara kul för honom och för Jämtland men tendensen är att det blir lite väl mycket dribblande ibland.

Jag trodde att Jämtland skulle ta greppet om matchen men i stället bänkades Solevic en längre tid och under den tiden tappade Jämtland initiativet. Jag tror att han bänkades pga att han chansar så mycket i försvar och blir pga det som det heter ”foulbenägen”.

Jämtland hade perioder med svagt spel då gick alltid Borås ifrån. Jämtland kom tillbaka men sedan konstiga beslut och avslutningar särskilt i slutet när man fortfarande hade en lite chans till seger. Märkligt.

Borås är på hemmaplan mycket svårslaget och det visade sig igen att Gutenius, Davies och Harris med bara lite hjälp av Klassen och Woodson kan skjuta sönder allt om dom får öppna skott. Med Person, Brännmark och Johansson är man ett komplett lag.

Jag tippar att Borås vinner guldet eftersom dom har ett så välbalanserat och rörligt lag offensivt med tre bra guards Klassen, Woodson och Johansson som alla själva kan skapa poäng och inte bara skjuta. 

Man brukar säga att mästerskap vinns med bra försvar. Borås kommer att vinna på sin offensiv men mitt tips gäller endast om alla håller sig friska och krya.

Varför får dom och många fler spelare så mycket öppna skott ? Jag tycker att svaret är enkelt. Rotations försvaret innebär att många fuskar lite i försvar och det blir för mycket hjälp. Borås utnyttjar det bäst i landet.

Även domarna i Borås gjorde ett bra dagsverke med 20 – 28 i foul som borde ha varit några fler på hemmalaget under deras korg men det ger i alla fall betyget Mandic 4.5, Gudelj 4.0 och Persson 4.0

Jag efterlyste kvinnliga domare även i herrslutspelet i förra veckan och fick då snabbt info från en vän och fd ligadomare att Åsa Jernmo somslutade för ett par år sedan har dömt ända upp till semifinaler i herrarnas slutspel. 

Där ser du vilket basket vakum många har levt i under massor av år när inga matcher fanns ett se framförallt inte på SVT men inte heller på stream. Utveckling är fantastiskt. Om man inte bodde i Luleå eller Mälardalen då hade man väldigt svårt att hålla bra koll.

Godmiddag