Slumpen avgjorde

Här kommer mitt sista bidrag till årets omröstning. 

Min tränar kollega och kommentator på A3´s hemmamatcher i grundserien Lucas Enqvist och jag var ganska nära när det gällde det mesta däremot inte i coachfrågan. Kevin Taylor-Lundgren är mitt val men Jonas Fredrikssonvar hans val pga hans sätt att förändra spelet under pågående match.

Jag väljer Taylor-Lundgren pga hans väl genomförda arbete trots hans ungdom. Han är dessutom cool även när det går illa för laget. Han tar timeout vid rätt tidpunkt och har förmågan att göra förändringar som direkt påverkar spelet.

Flera av de nya domarna har gjort väldigt bra ifrån sig i år men det blir en som har rutin och framförallt dömer klokt och rättvist som får min röst som årets domarenämligen Poria Goniband. Jag kunde ha lagt min röst på Leydy Luna Gogolin också men Goniband fick den i år.

Helsingborgborde vara självklara som årets lyftefter att ha tagit steget upp i hetluften och dessutom har gjort det jättebra trots bara en vinst.

Klara Lundqvist höjs till skyarna av alla. Coacher och media kan inte sluta att prata om henne. Hon är nominerad i fyra kategorier inför omröstningen som snart skall publiceras. Jag blir inte helt förvånad om hon plockar hem MVP, årets Guard och årets artist.

Jag bedömde det som att hon på ngt sätt står över den här omröstningen och valde att inte ge henne någon av de normala nomineringarna. Rätt eller fel det får någon annan ha åsikt om. 

A3 mot Södertälje blev precis som jag trodde en mycket jämn historia som avgjordes väldigt slumpmässigt.

Vanligtvis brukar A3 starta ganska svagt på hemmaplan men igår var man på tå från start och fick flera stopp och kunde ha gått ifrån rejält men man missade och missade. 

Södertälje satte sina chanser och hängde med och fick flow på sitt spel och var därefter det bättre laget och dominerade till pausen efter period tre.

A3 hade enorma problem mot Södertäljes blandade försvar. När Degbeon var nära korgen då dubblade man henne och när hon var utanför då backade man av henne och spelade fem mot fyra. Det var inget fel på Lanttos taktik. A3´s spel blev väldigt långsamt och orörligt och ”fel spelare” fick ta avsluten.

A3 spelade aggressivt i starten på fjärde och det gav resultat med några stulna bollar och snabba kontringar och det är garanterat A3´s medicin till framgång. Staben borde satsa mer på det även om det kostar en del. Laget spelar som bäst när man kommer med fart oavsett om det är 2 mot 1 eller 4 mot 3. 

Laget har en backcourt med Thompson, Stach och Vintsilaiou som kan skapa mycket i eget attackspel om dom bara släpps lösa men tyvärr har dom svårt att komma loss i lagets anfallsspel.

Även Goff, Taylor och Claesson är en backcourt som inte går av för hackor. Dom matcher A3´s guards bra men igår blev deras foulbelastning pga aggressivt spel lite för hög och ganska avgörande.

Det var en ganska bra basketmatch stundtals men det kommer aldrig upp i riktig slutspels klass utan publiken. Elitidrott är egentligen inte särskilt intressant utan publik.

Jag reagerade lite negativt över den upp poppade nationalsången. Hoppas på bättring där till nästa match.

Domarna dömde riktigt bra och rättvist under de tre inledande perioderna men i den fjärde periodens skälvande slutminuter började man släppa igenom lite för mycket och det drar ner betyget. 

Det var faktiskt ganska slumpmässigt vem som skulle komma att vinna just pga att domarinsatsen inte var konsekvent i slutet. Domarna kunde lätt ha blåst ett par foul till åt båda hållen bara under de sista 2 minuterna. Slutbetyget blir i alla fall klart godkänt med Begenecic 4.0, Persson 4.0 och Sevecic 3.5

Jag såg inte matchen mellan Högsbo och Norrköping som slutade med 1 poängs vinst för gästerna efter förlängning och det utan Molina. Om hon spelar i nästa match då har Norrköping en riktigt stor chans att direkt säkra plats i semifinalen men, pappa Fredriksson hittar säkert på något klurigt.

Godmiddag​