Ganska bra trots allt……

Det var deadline för omröstningen gällande årets damliga i måndags morse och eftersom HOOPS hade fått förtroendet att delta i år så hade jag en hel del huvudbry hur jag skulle lägga mina röster.

HOOPS är stationerad i Umeå så fick jag inte rösta på några spelare i A3 dessutom har jag inte 100 koll på alla spelare men det har min tränar kollega som sitter som kommentator på Solidsport sändningarna från Umeå så vi resonerade ihop oss.

Vi försökte verkligen ta ställning i förhållande till de av SBBF rubricerade fastställda motiveringen i stället för att gå på magkänsla eller det som av många anses som självklart och det innebar att jag valde Alexa Middleton som årets MVP

McCarville eller Lundqvist anses som de självklara men inte om jag följer motiveringen då har Middleton mer bidragit till lagets framgångar.

När det gäller årets forward var vi eniga direkt om Ellen Nyström när vi inte får rösta på Ama Degbeon som är en forward och inte en center.

Hur vi lade våra övriga röster får du läsa om de kommande dagarna. 

Igår fick jag återigen se en ganska trevlig basketmatch trots att det var mellan seriens två sämsta lag.

Det var mycket prestige på spel så att det var tur att domarna var på tå som jag efterlyste i gårdagens HOOPS.

Avsaknaden av riktigt bra försvarsspel var tydlig men båda lagen bjöd i alla fall på trevligt anfallsspel. 114 – 97 eller 61 – 49 i halvtid säger det mesta. 

Många skott sattes rakt i ansiktet på en försvarande spelare med båda armarna hängande rakt ner. Att dom aldrig lär sig eller får lära sig av sina coacher att om du spelar försvar mot en som kan skjuta snabbt då måste en hand vara uppe ständigt och störa annars hinner du inte med.

Welle var tillbaka och hans betydelse för laget kan inte underskattas. Tillsammans med Dawit och Peleg lyfter dom laget en klass så att laget kan tävla med många lag.

Domarna Luna Gogolin 5.0, Begenecic 4.5, Bardagij 4.0 dömde riktigt bra och fick lov att dela ut 27 – 25 i foul, som kunde ha fått vara lite fler för båda lagen. 

Det som inte var trevligt att se det var de båda unga coacherna som uppträdde som trotsiga skolpojkar gestikulerande och klagande i tid och otid.

Deras uppträdande signalerar att det är grönt för deras spelare att uppträda på samma sätt.

Jag förstår coacher som framför klagomål när det finns riktig anledning att göra det men att klaga och gnälla hela tiden och framföra allt vid fel tidpunkt det är bara naivt och borde bestraffas mer.

Frysen coachen borde ha fått lämna lokalen redan i första halvlek och BSKT coachen kanske detsamma i den andra halvleken.

BSKT spelar ett spännande och klurigt anfallsspel men har haft lite svårt att klara av det när man har mött lag som sätter hård press på Exposito, Peleg och Czerpowicz. 

En snabb teknisk pg skulle smaka  gott inför nästa säsong. Som det är nu så tvingas laget då och då använda t ex Welle som bolltransportör och det är knappast optimalt.

Även försvarsspelet som BSKT använder är intressant och varierat men bristen på storlek och fysik är och har varit lagets akilleshäl hela säsongen.

För att kunna tävla med övre halvan i serien måste även mer längd och rutin tillföras till nästa säsong men alla vet att centimetrar kostar.

Godmiddag​