Varför blir det på det viset ?

Jag tittade på Nässjö mot Borås igår kväll och ärligt talat blev jag återigen skakad över det spel som domarna Kalpakas, Jucevicius och Persson tillät. Varför blir det på det viset ?

Det var en riktig dogfight. Nässjö startade som vanligt på hemmaplan med väldigt hårt defensivt spel. Det är en skönskrivning för det var grisigt försvar och inget annat. Dom förtjänade verkligen varje avblåsning och många därtill.

Helt klart är att Borås var redo för det. Dom spelade på samma sätt som Nässjö alltid gör på hemmaplan vilket innebar att domarna kunde ha blåst foul minst en eller två gånger vid varje bollinnehav men det undvek man att göra. Frågan jag ställer mig är varför blåser man inte. 

När matchen var slut var det 26 – 15 i foul fördelningen men det borde ha varit minst 35 – 35.

Jag har svårt att förstå vart man vill komma med denna grisiga basketboll.

Det var gräslig basket som spelades. Beror det på domarna som dömer olika från match till match. Är det coacherna som tar chansen och kollar om dom får bryta ner motståndaren eller inte.

Jag har i några av de senaste HOOPS inläggen berömt domarna i flera matcher pga deras mer beslutsamma dömande i några av de senaste omgångarna men igår kväll spårade det ur trots att Kalpakas som anses vara bäst i landet var crew leader.

Källman säger i intervjun innan match att dom vill spela hårt fysiskt försvar. Då måste han även vara beredd på att foul kan komma att dugga tätt under matchen och inte tappa koncepten och dra på sig T.

Av någon underlig anledning fick inte Borås samma foul bedömning trots att dom spelade på exakt samma sätt. Var det därför Källman tog ett T.

Inget av lagen spelar särskilt bra försvar och då blir det ganska ofta ett hårt försvar i stället och det kommer att kosta – om bara domarna följer case booken.

Det tragiska är att matchen sändes i SVT och var ingen propaganda för SBL.

Först strulade det återigen med tekniken i sekretariatet trots att en kommisarie fanns på plats (kollar hen inte tekniken före matchstart) sedan fick TV tittarna se riktigt dåligt grisförsvar, massor av snack med domarna. Jag fattar inte att så erfarna domare faller igenom så totalt. Betyget blir 2.5 till alla tre, alltså ej godkänt Tragiskt.

Det blir spännande att se vilka rättskipare som landar i Umeå idag för att döma BSKT mot Fryshuset. Jag hoppas att dom är redo för dom borde fatta att för Frysen är det en prestige match som dom vill vinna till varje pris. 

BSKT´s skadeläge och form är oklar så det kan sluta hur som helst idag. Ser i lokalmedia att både Dawit och Well kommer att spela och det innebär en bättre chans för BSKT.

Köping tycker jag verkar vara på gång igen och jag blir inte förvånad om dom knäpper Jämtland i kväll. Däremot blir jag förvånad om BC Luleå klarar av Norrköping med tanke på hur det såg ut senast. En märklig utveckling på det spelarmaterialet. 

Toppmatch i Champions League kl 17.00 idag om du inte har ngt annat för dig.

Godmiddag