Ovisst slutspel i damligan.

På torsdag spelar A3 mot Södertälje och Högsbo mot Norrköping. Jag har en känsla av att det kan skrälla till redan i match ett.

Jag blir inte förvånad om Södertälje vinner i Umeå eftersom dom var nära senast och nu är Mazionyte inte med. Goff spelade knappt i Umeå senast och Brown var inte i slag. Om dom presterar då blir det en annan match. Jag tippar att dom är mer laddade än A3.

Norrköping vilade Davenport och Molina i sista matchen och vann ändå. Dom är på gång och blir svåra borta mot Högsbo. Jag tippar även här på bortavinst.

Rutinerade Fredriksson är bra på att förändra matchbilden under pågående match. Kanske har Högsbo här en liten fördel mot Norrköping till slut. Matcherna går till tre matcher. 

De övriga två kvartsfinalerna är garanterat avgjorda efter två matcher. Uppsalas guards är deras akilleshäl. Om man pressar dem hårt då får dom svårt. Eos kan göra bra matcher men det räcker inte mot Luleå men, om A Nyström och Nnamaka inte spelar då kan det hända saker.

I morgon kommer Fryshuset till Umeå. När dom var här i höstas då spelade dom väldigt inspirerat och blev svårstoppade för BSKT med sina raka lite vilda attacker. Fryshuset vann ganska lätt.

Till råga på allt kom dom utan sin då bästa spelare Desport. Är han med den här gången eller inte ? 

Solevic och Halling-Ybo har lämnat laget som har fyllts på med några unga talanger men Frysen har inte spelat sämre för det snarare bättre. 

Frysen har spelat bra i vinter trots 1 ynka vinst och jag tror att dom trots allt har kul när dom lirar för dom lirar verkligen basket. Jag blir inte förvånad om dom får till det igen i Umeå mot ett sargat BSKT. Roligt att dom har anmält sig för att delta även kommande säsong.

På tal om kommande säsong så hoppas jag att det tillkommer ett lag till i SBL herr så att det blir 10 lag. 

Jag hoppas att man nöjer sig med en rak serie med två matcher mot varann (18 matcher) som spelas oktober till och med januari. Rak serie även om det bara blir nio lag men då färdigspelad till jul.

De fem bästa är klara för slutspel och fortsätter med två matcher mot varann (8 matcher) där man fastställer ordningen.

De övriga fem lagen spelar också vidare (8 matcher) där lag 1-3 går till slutspel med de första fem lagen. Resterande 2 har spelat klart om inga kvalande lag finns.

För att spetsa till spelet i pre slutspelsserierna så tar inga lag med sig poängen från grundserien utan alla startar från noll.

Är inte bäst av sju (7) matcher som vi har idag bara business ?  Kom inte och snacka om att det är nödvändigt. SM finalerna i innebandy, handboll och bandy spelas i bara en match. En match på neutral plan är lika för båda lagen. Du fattar att det är BARA business så att ”restaurangklubbarna” skall tjäna pengar.

Damligan som har tolv lag är nu inne i slutspelet men herrligan med nio lag har en månad kvar till slutspelet. Snacka om skilda världar och särbehandling.

Under rubriken ”Från Leninstadion till Kamratvallen” fick fotbollen två (2) helsidor i lördagens papperstidning med gammal skåpmat som lokaltidningarna har skrivit om tidigare vid ett flertal tillfällen. Snacka om att ”koka soppa på en spik”. Det finns INGEN gräns för det stöd som fotbollen och hockeyn får från Umeås lokaltidningar. 

B-löven inleder idag sitt kvalspel mot Hockeyligan. Jag önskar dem lycka till men jag har en känsla av att dom inte är lika hungriga som bl a Timrå.

Godmiddag