Är de vassare domarna en stabil trend eller bara tillfälligheter

I måndags uppträdde Harlem Globetriotters i Umeå – förlåt –  nej det var BC Luleå som uppträdde som dem på planen. 

Att döma av prestationen mot Köping så måste en aning hybris ha uppstått. BC Luleås spelare trodde tydligen att dom är bättre än vad dom är. Ledningen för BC Luleå måste väl ändå vara förbannade.

Undrar om dom har tänkt att uppträda på samma sätt när dom kommer hit den 16 april för att spela sin sista match innan slutspelet. 

Det är lätt att dominera mot BSKT utan Welle, Peleg och Dawit. Förhoppningsvis spelar alla tre nästa gång.

Köping vann ganska enkelt mot Luleå. Köpings amerikaner visade upp hela registret för BC Luleås ledning som säkert fick sig en funderare över varför inte dom har likadana spelare.

Murry var nästan lika dålig som han var i Umeå och Wally framstår mer och mer som en trist historia. Jag fattar inte att dessa spelare hamnar i BC Luleå som har  för vana att ha bra amerikanare.

För bara två veckor sedan var Köping i Umeå. Då lyckades man vända till vinst med 92 – 96 i slutminuterna just pga sina tre amerikanare i bra samspel med de svenska spelarna. Köping blir inte lätta att passera i en kvartsfinal för någon. 

Domarna uppe i Luleå var riktigt bra IGEN. Mitt betyg blir Saulius Racys 5.0, Blazo Begenisic 4.5, Bilal Bardaqji 4.0

Även i Borås var domarna Fedja Serhatlic 5.0, Jimmy Erström 4.5, Arek Glocko 4.5 riktigt bra. 

Serhaltic blåste bl a en förning på Klassen och det gillade inte Klassen men det tror jag att alla i Södertälje gjorde. Klassen är nästan ostoppbar när han får ”bära med sig bollen” när han springer.

I slutminuterna höll domarna i Borås på att tappa greppet.

Pita fick sin femte när Borås borde ha fått den. Klassen fick attackera och knuffa undan försvararen med foul på Södertälje som följd.

Gutenius fick en foul med sig trots att han var i ryggen på Södertäljespelaren.

Som tur var så missade både Gutenius och Klassen straffkasten.

Det hade inte känts rättvist om Borås hade vunnit matchen – tycker jag.

Under matchen tänkte jag att Parks är nog Södertäljes svagaste länk, men om han kan klara av att ta sådant ansvar som igår för att sätta den avgörande tvåan på buzzern då är det no problem.

Södertälje vann trots att man inte gjorde någon särskilt bra match. Jag gillar att se dem spela basket. Nu får jag se dem live i Umeå den 30 mars och kanske även i kvarten.

Jag har inte sett Jämtland mot Nässjö men att döma av stats och senaste matcher så verkar Nässjö vara ur form och Köping på gång.

Det är hela tre veckor kvar innan slutspelet startar så mycket kommer att hända fram till dess.

Jämtland ser inte bra ut defensivt och alldeles för mycket dribblande offensivt men som Luleå såg ut senast och igår så går Jämtland vidare om dom möts i en kvart.

I damernas Euroleague kvartar blev det lite som jag misstänkte. Lyon vände till vinst mot Sopron med 13p men det räckte inte. Även Olympiakos vände till vinst med 10 p mot Fenerbache men inte heller det räckte. UMMC krossade Kursk och Avenida kunde vinna igen mot Girona.

Godmiddag