Jag tror fortfarande att Luleås damer vinner

Jag såg Södertälje mot Alvik på söndag och kan bara konstatera att det var lite för många avblåsningar som gick till Alviks fördel (läs: Lundqvist) i andra halvlek. 

Det framstår mer och mer som att ”det är Alviks tur att vinna i år. Dom behöver inte ens spela bra, dom vinner i alla fall under serielunken. Ett slutspel kanske är onödigt om det är ”Alviks som står på tur att få SM Guldet”. 

Skoja bara.

Det är klart att vi skall ha ett slutspel så att SBBF inte behöver utse någon med Asterix i år igen. 

I september tippade jag Luleå som vinnare av grundserien. Jag baserade det på att jag trodde att de skulle komplettera laget med ett par utländska spelare och att det troligtvis skulle tillåtas publik. 

Det blev inte fler utländska spelare utan hemvävt men bra. Costa blev en flopp. Det blev heller ingen publik och då är inte Luleå lika bra men hemma vinner dom i alla fall. 

Alla ”experterna”, ”panelen” och ”förståsigpåarna” har tippat att Alvik vinner SM Guldet. 

Jag tror att Luleå BBK vinner.Laget imponerade på mig i fredags i Umeå utan att spela särskilt bra. Luleå vann med 22 poäng utan att alls gå får fullt. Alla fick speltid och poänggörarna hittade korgen.

A Nyström är på G, E Nyström är i bra form men kan bättre, Westerberg offensiv kapacitet och har äntligen börjat använda sin längd och plocka returer. Nnamaka kunde ta det piano och spara på krafterna till de viktiga matcherna, Ponturo är solid i defensiven och juniorerna Ekh och Werth riktigt vassa. 

Om bara Sandberg slutar med minibasket bytena och i stället låter spelare med flow spela och lägger större ansvaret på ledarna då kommer det att gå bra. Kanske så bra så att han får fortsätta.

Jag håller med Sandberg. Inget annat lag har så bred trupp som Luleå men rookisarna får lov att stå på tillväxt when the going gets tuff. Det och LEA blir avgörande.

Jag tittade på Borås mot Luleå igår och kan inte låta bli att förundras över hur Luleå lyckades förlora den matchen. 

Rädslan för att få den 3:e foulen innebär ofta ett omedelbart byte vid foul nummer två men om du har smarta spelare då är det inte ett problem om inte domarna hittar på något.

Luleå hade flow men genom att byta ut spelare som hade flow så tappade man det. Efter 17 minuter var ledningen 27 – 42 och det såg stabilt ut men några dåliga byten och Borås kom snabbt till 41 – 47 i halvtid. 

Tyvärr tappade Luleå matchen pga att Nordström blev utvisad för sin andra osportsliga. Killen är en kämpe och väldigt duktig men han har en tendens att spela för yvigt och det måste kosta. Nu blev det en naiv eftersläng efter en avblåsning och domarna lät inte det passera.

Återigen visar det sig att när Luleås guards Rönnqvist och Hansson inte levererar då vinner inte Luleå. Det är samma visa med Borås. Om man kan få lite kontroll på Klassen och Woodson då vinner inte Borås.

Det var kul att se Racys döma igen. Han är som du kanske vet etablerad domare i Euroleague och dömde i torsdags i Munchen och kommande torsdag i Lyon.

Racys visade klass och tog en del avblåsningar ”framför näsan” på sina kollegor som tydligen inte såg eller tvekade. 

Det var en väl dömd match där Racys får 5.0, Begenecic 4.5 och Serhaltic 4.0. 

Det var definitivt inte en välspelad match. Första halvlek var ok men andra lite väl mycket wild thing. Bollen for stundtals som en flipperkula i slutet när det i stället borde ha varit smart och kontrollerat spel. 

Godmiddag