BSKT presterar hemma även om man inte vinner

Jag kan inte annat än hylla BSKT för sin prestation mot Köping under gårdagen. 92 – 96 och chans till seger ända in i slutminuten var starkt gjort av det unga laget mot ett lag med fyra utländska spelare. BSKT har ju bara två. Welle är inte en proffsvärvning.

Alla tjatar om dem som är skadade eller bortresta. Jag vill i stället lyfta dem som är med och presterar.  

Laget spelar ett intensivt och spännande försvar och det i kombination med ett klurigt anfallsspel så måste alla lag som kommer till Umeå prestera på högsta nivå för att kunna vinna.

Det var bra underhållning som visades upp igår av BSKT både defensivt och offensivt.

Igår var både Exposito och Esteban bra precis som vanligt på hemmaplan och Welle en gigant under korgarna. Peleg är äntligen tillbaka i bra form som han hade innan skadan i höstas. Om bara Häglund, Johansson och Czerapowicz också skulle kunna prestera lite jämnare så skulle det snart komma fler vinster.

Tyvärr så är BSKT prestationerna på bortaplan lite för dåliga men det är normalt för ett ungt lag som dessutom består av flertalet spelare utan erfarenhet från SBL.

Tyvärr så presterar våra spanjorer lite för svagt på bortaplan. Kolla in de senaste sex matcherna.

Exposito – Esteban = 32 – 17 hemma igår, 13 – 5  borta, 8 – 10 borta,  3 – 9 borta,  18 – 15 hemma,  18 – 22 hemma

Exposito har visat gryende form och kanske kan leda sitt lag till någon fler vinst innan slutspelet. Tyvärr så är Estebans prestationer för ojämna men kanske kan han prestera bättre som avslutning på säsongen.

Domarna Kalpakas 4.0, Nasrollah 4.5, och Persson 4.0 dömde bra.

Ibland blir man skakad när en avblåsning INTE kommer. 

Welle blev kapad under korgen när han hade tagit en retur och föll till golvet med rejäla smärtor i armen. När sådant kan inträffa trots att det finns tre (3) domare och ingen ser något då behövs det inte tre domare. 

Ibland blir man skakad när en avblåsning kommer som när återigen Well tar en snygg retur i ett viktigt skede i matchen men blir avblåst för foul där domaren menar att han har armbågat sig fram.

Jag är avundsjuk på hockey, fotboll och innebandy som får videointervjuer av spelare och coacher i vk.se efter sina matcher men inte basketen. Kan det vara så svårt med lite rättvisa här också ?

Godmiddag