Särbehandling på olika plan

Jag noterar att man i SBBF´s i övrigt utmärkta veckobrev tipsar läsare om Joulamos och Hegethorns Basketblogg men att man inte nämner HOOPS. 

Kan det bero på att HOOPS är den enda blogg som hittills vad jag vet med jämna mellanrum har kritiska åsikter om SBBF. Och det bör jag väl få ha för SBBF är till för föreningarna och oss ledare och spelare.

Domarinsatserna i SBL är ofta inte ok i förhållande till det expertarvode som de erhåller och även det bör jag väl få ha åsikter om eftersom domarna är anställda av föreningarna och det är vi som är föreningarna.

Man tycker väl på SBBF att en gammal man som jag borde dra mig tillbaka och nöja mig med att tillhöra Campari klubben uppe på läktaren.

Nu är det så att jag fortfarande arbetar professionellt med min kära sport och åtminstone så länge som jag gör det då kommer HOOPS att ha åsikter.

Det retar även en del att jag har mage att ha åsikter om lags sätt att spela och coachernas sätt att leda laget men dom kritikerna får ställa om klockan till nutid. Vi lever i de sociala mediernas tid. Är det inte bättre att ventilera sina åsikter än som många snacka skit bakom ryggen.

När Umeå BSKT tappar en 20 poäng ledning och förlorar då kallas det för KOLLAPS i lokal media, men när A3 gör detsamma då skyller man förlusten på en skada trots att A3 borde ha kunnat vinna matchen i alla fall. A3 tog inte ens ut alla sina timeouts för att försöka få stopp på Alvik när de kom närmare och närmare.

Jag reagerar starkt på när domare dömer så svagt som de gjorde i matchen Alvik – A3. Det tilläts alldeles för hårt spel och det var ren tur att inte det blev fler skador. När domare som dömer herrligan dömer dam matcher då ökar skaderisken för då kommer man ofta undan med knuffar och fasthållningar.

Att domarna inte blåser stegfel numera när en spelare är i rörelse och tar tre steg det vet vi men visst borde dom blåsa varje gång en spelar startar en dribbling och släpper roteringsfoten innan bollen studsas. Anfallaren får stor fördel då och försvararen är oftast chanslös.

I matchen mellan Alvik och A3 fanns det några sådana avgörande stegfel som fick passera bl a ett par ggr på Asoro när hon gör poäng trots stegfel. Åström gör stegfel när A3´s nya grekiska blir utfoulad , kanske match avgörande enligt mig.

Enjebos protester vid ett tillfälle tidigare under matchen var dessutom så kraftiga så om det hade varit ”en vanlig ung” coach som hade betett sig på det viset då hade det blivit utvisning direkt. Nu blev det bara ett T.

Det skulle vara intressant att få veta vad kommissarie Oscar Lefwert hade att säga till domarna efter den matchen. Ingen av dem klarade högre betyg än 2.5 i min betygsskala (1-5).

A3 segern mot Helsingborg blev stor till sist men det satt långt inne. 51 – 52 på resultattavlan efter tre perioder såg inte bra ut.

Helsingborg spelade riktigt bra och det är bara att hoppas att dom finns kvar i SBL även nästa säsong och att dom inte blir sönder värvade.

Ser i dagens NSD att Luleå redan är ute och rycker i Ågren som var bäst i laget mot Luleå på söndag men som konstigt nog inte spelade igår mot A3.

Helt klart är i alla fall att A3 äntligen har fått en pg som är en stark ledare och som dessutom håller bra kvalitet. Med Vintsilaiou, Thompson och Stach har A3 nu landets bästa frontcourt och det kommer att väga tungt i slutändan trots den olyckliga skadan på Mazionyte.

Domarinsatsen igår var bra men….. Luna Gogolin och Murad släppte igenom mer än vad dom brukar. Jag tycker att dom brukar följa regelboken väldigt bra utan egen nivå. Det blev lite för mycket knuffar med armar och händer i sidan vid attacker mot korgen och inside utan åtgärd men ändå en klart godkänd domar insats med 4.5 till Luna Gogolin och 4.0 till Murad. 

Det är lite förvånande att spelarna ännu inte har tagit till sig att dom skall spela inside försvar med armarna uppåt sträckta och ute på banan på samma sätt. Då kommer dom undan med mycket.

Godmiddag