Satsa nu på damlandslaget som skall spela EM.

Låt oss glädjas över att DAMLANDSLAGET är klart för sommarens EM i stället för att tjata om herrlagets misslyckande. Handbollslandslaget tog silver i VM, basketlandslaget tar sig inte ens till EM. Tur att handbollen i Umeå numera för en tynande tillvaro så att jag slipper höra tjatet.

Jag hoppas att SBBF nu inser att det gäller att ge damerna de allra bästa förutsättningarna inför årets EM för det finns faktiskt en liten chans till en framskjuten placering.

Om damlandslaget lyckas bra så kan det delvis reparera vår skamfilade rykte ute i Europa.

Satsa allt på detta i stället för att bekymra er för herrlandslaget och vem som är FK. Herrlandslaget skall inte kvala igen förrän 2023 om jag förstår det rätt.

Vad jag förstår så kommer WNBA att spelas under den aktuella tiden för EM och då gäller det att redan nu försäkra sig om att Zahui kan delta eftersom ”alla” unisont anser henne som så viktig. 

Dom som inte gillade att Verdran Bosnic fick lämna det svenska landslaget är nöjda nu när Sverige är utslagna och BIH är klart för EM. 

En stor del i hans framgång med BIH är att han har sin fd guldmakare från Södertälje pointguarden amerikanen Roberson som håller i taktpinnen i Bosninen Herzegovina. Utan honom inget topp resultat enligt mig. 

Kanske måste även Sverige börja med att naturalisterna amerikanska spelare som många andra länder gör för att nå framgång. Skoja bara. Det kommer aldrig att hända. Vi har lagar som vi följer till punkt och pricka. Ingen kan bli svensk över en natt.

Allt fler ropar nu efter en ny FK och så kommer det med stor sannolikhet att bli. Den här gången föreslår jag att man annonserar ut tjänsten. Det skulle vara intressant att se vilka svenska coacher som anser sig klara jobbet och som vågar söka. Om det finns någon då kanske hen skall få chansen.

Agenterna som idag finns överallt skulle säkert se till att det kommer ett hundratal utländska ansökningar också så urvalet skulle kunna bli väldigt spännande. Det finns coacher i parti och minut ute i Europa som söker jobb. Jag slutade som sportchef för nio år sedan men får fortfarande jobbansökningar från utlandet.

Jag tycker också att våra högst rankade proffs Jerebko, Taylor, Eriksson och kanske någon till skulle få vara med i beslutsprocessen. Dom vet vad som krävs idag av en internationell coach. 

Är du spritt språngande galen HOOPS som kommer med en sådan knasig tanke tycker nog många. ”Spelarna skall inte ha med det att göra”. Jag undrar om förbundsledningen vågar ta det steget och satsa på lite medbestämmande ?

Jag läste i söndags en förklaring till varför svensk basket inte blir bättre. Man menade att spelarna på elit junior nivå (RIG) tränar två ggr /dag men att när dom kommer upp till lag i SBL då blir det mycket mindre träning. Vilka lag i SBL herr tränar bara en gång om dagen ? Knappast något lag.

Jag ser på Högsbos hemsida att dom tränar en gång om dagen och då kvällsträningar och vad jag förstår så är det lika med Alvik. Det verkar gå bra för dem i alla fall. Kanske har dom spelare som har disciplin som tränar individuellt på tidig morgon eller förmiddagarna.

Det är nog få lag inom damligan som har resurser att ha professionella lag som kan träna även på förmiddagar. Luleå, A3 Umeå och Södertälje är kanske dom enda. Träning på förmiddagarna är givetvis suveränt om det är genomförbart men då måste det vara genomtänkt effektiv träning. 

Jag läser också på sociala medier om att herrligan är ointressant och att det är mer intressant att titta på superettan och basketettan och alla lokala förmågorna.

Dom som skriver detta syns sällan på matcher i basketligan. De serier som dom pratar om har absolut inga åskådare alls och dom är 

Godmiddag