Högsbo guldkandidat ?

Frånvaron av Thompson var definitivt en viktig faktor för att det skulle väga över till Högsbos favör men inte helt och hållet.

Jag tycker att Fredriksson vann coach matchen mot Enjebo genom ett maximalt utnyttjande av sina bästa spelare och det avgjorde. Jag tror att Högsbo kan utmana om guldet om alla får vara friska och krya.

Högsbo spelade fyndigt anfall hela tiden och defensivt hade man kontroll på A3´s spel. A3 hade stora svårigheter att få ut något av sitt spel men man har skickliga spelare som med individuella prestationer kunde leverera trots allt. 

Högsbo vann välförtjänt genom mycket bra spel och eftersom dom utnyttjade domarnas höga bedömningsnivå från första till sista minuten. 

Jag förutspådde att det skulle bli domare som normalt dömer i herrligan nu när den har uppehåll och så blev det delvis. 

Goniband dömer mycket i BLH och Murat för det mesta i BLD. Jag tycker att båda normalt är bra och rättvisa domare men igår var det tydligen ”inte normalt”. ”Lagen skulle få spela om det” och det blev fel. 

Dom släppte alldeles för mycket knuffar under korgarna, armknuffar av försvarande spelare som tar sig över en screen för att kunna följa, rörliga höfter i P&R för att inte tala om påhopp på spelare på väg mot korgen på layup. A3 tappad en hel del pga av detta i första halvlek.

Jag påstår inte att domarna avgjorde matchen men det var väldigt tydligt hur tufft Högsbo kunde spela i första halvlek utan att få foul. Titta på matchen i repris och bilda en egen uppfattning. Om du tittar med objektiva ögon då bör du se skillnaden.

I andra hade A3 anpassat sig till den nya nivån och kunde fysa på samma sätt utan att få foul och då kom dom närmare och nästan till seger. 

Goniband får en svag 3.0 och Murat bara 2.5 den här gången och det beror enbart på att dom bestämde vad som var tillåtet på banan igår och inte vad regelboken säger.

Jag tippade att Luleå skulle vinna mot Alvik om McCarville inte var med och det var hon inte (konstigt att hon är borta så ofta) men jag varnade för jokern Asoro. Det blev vinst för Sandberg men Asoro höll på att knäcka dem.

Jag har inte sett matchen så jag avstår från ytterligare kommentarer mer än att det var domare som vanligtvis dömer herrligan och att väldigt få foul utdelades. ”Vem skall kunna slå oss här” lär coach Sandberg ha sagt efter matchen. Media gillar spelare och coacher som ger dem värdeord och headlines.

Det som varken media eller någon annan pratar om det är raden 0 – 8. Hade Maggie glömt maskingeväret hemma eller är det så att hon inte klarar det grisiga försvaret som tillåts ofta i hela SBL. Värvades hon inte in som en pointguard ? Nu står hon ofta overksam i ett hörn när dom andra anfaller.

Sveriges debacle i Turkiet var bara ”samma procedur som varje år”. Jerebko var ok men ingen frälsare. Coachen matchade laget ”som om han inte vet vad spelarna kan”. Finland är klara för EM och snart även Danmark. My God vad skall förbundsledningen nu hitta på ?

Jag har i förmiddags ägnat några timmar åt att läsa sociala medier om ”fiaskot i Turkiet”. Det är väldigt intressant att läsa alla olika förklaringar varför det gick som det gick och vad man borde ha gjort i stället. Jag kommer som vanligt med en egen högst personlig åsikt under de närmaste dagarna.

Godmiddag