Spännande lördag

En spännande lördag med Turkiet – Sverige, A3 – Högsbo, Luleå – Alvik.

Min kritik mot Solevic väcker faktiskt lite känslor. Tydligen har han många fans som gillar hans spelstil eftersom jag har fått lite mothugg på mina åsikter men det gör inget. Åsikter får man ha – ”så länge man håller käft”. Jag håller käft men tangenterna får föra min talan. 

Jag skrev bl a att Fryshuset blir bättre utan Solevic och det tror jag verkligen. Jag tycker att Frysen har spelat som bäst när han har suttit på bänken. Att han fick gå till Jämtland tyder på att coachen i Fryshuset kunde leva utan honom.

Jag tror dessutom att han inte är rätt spelare för Jämtland men kanske har dom tänkt på framtiden eftersom han är svensk och att det är därför dom har värvat honom. Vad vet jag. Jag kan inte se honom som starter nu i det stjärnfyllda Jämtlands laget. Jag hade hellre satsat på Adam Johansson.

Jag har förresten hört att även Ghanem kan var på väg bort från Frysen. Det skulle vara ett större tapp för deras lag. Ghanem har varit överraskande bra om än ganska ensidig i sin spelstil.

Och så var det BC Luleå som självklart flög in en ny amerikan den här gången med namnet Tristin Walley. Det är bara att hoppas för BC Luleås skull att det inte blir en ny TRIST erfarenhet. Efter att ha sett och hört intervjun med honom så undrar jag om det är en ny flopp. Han ingav inget förtroende i sitt sätt att uttrycka sig.

Tappet av Anderson var ingen chock för BC Luleå. Han var i riktigt dålig form när han kom tillbaka och hade ännu inte kommit upp på sin normala nivå. Kanske hade han varit på topp till slutspelet.

Fem timmar till uppkast mellan A3 och Högsbo som kom till Umeå igår och kände på hallen redan fredag kväll. Det är tydligt att dom ger 100% för att vinna matchen.

Thompson kan inte spela så där får dom en freebee men frågan är om det räcker för att det skall väga över.

Högsbo har tre utländska spelare, A3 har fyra även utan Thompson dessutom Edholm med stor rutin, Uhrström, Rosendahl och Dellbro med hyfsat med erfarenhet. Uhrström är underskattad av A3. Jag tycker att  både hennes defensiv och offensiv är av hög ligaklass. Styrkorna är jämna om Degbeon, Mazionyte, Forasté och Stach spelar bra.

Jag tror att det hela avgörs av coacherna den här gången även om det är spelarna på plan som spelar. Vem kan styra sitt lag bäst och förändra och skapa flow eller kaos.

Godmiddag