Fryshuset blir bättre utan Solevic

I morgon kommer Högsbo till Umeå för match mot A3. Det skall mycket till för att avancera i tabellen så jag undrar hur viktigt det är för Högsbo att vinna den matchen.

Jag bara skojade lite. Självklart kommer dom till Umeå för att vinna. Dom har tappat ett par matcher pga skador men har inbördes på Luleå och vill försöka få det även mot A3.

Thompson missade matchen mot Uppsala. Om A3´s Thompson inte kan spela mot Högsbo då kanske Högsbo kan kompensera för förlorade matcher när Hyder var borta. 

Rent teoretiskt kan ju A3 förlora både mot Högsbo h, Alvik b och Luleå h och då finns det ju en liten chans till  att kliva upp ett snäpp i tabellen men det tror jag inte kommer att hända. Placeringarna 1,2,3 är nog redan klara. A3 har spelat stabilt även utan Thompson senast.

Har det någon större betydelse på vilken plats man hamnar egentligen ? Alla pratar om hemmaplan fördelen men utan den egna partiska hemmapubliken är den fördelen borta. Jag anser att utan publiken spelar det inte lika stor roll.

Alvik åker till Luleå på lördag med +13 efter hemmavinsten. Jag har en känsla av att Luleå är sugna på en gruvlig revansch efter förra mötet. Matchen föregicks av lite pajkastning i media. McCarville tyckte att Sandberg var en clown när han tyckte att Luleås trupp var lite starkare än Alviks. 

Om det hade varit en normal match i Luleå med fullsatt på apberget då hade jag varit hundra på hemmavinst, men nu gapar läktarna öde och det är som natt och dag. Det är snarare Alvik som känner sig hemma då för dom är ju van vid tomma läktare.

Det blir spännande att se hur Sandberg har tänkt taktiskt när det gäller Lundqvist. Det går inte att låta henne få spela som vanligt. 

Kan det vara så att Luleå ligger lågt och nöjer sig med en topplats i serien och väntar med taktiken till slutspelet. Nej jag bara skoja nu också. Det är självklart att Luleå vill vinna med mer än 13 poäng i morgon.

Eftersom herrligan har landslagsuppehåll så lär båda matcherna dömas av domare som för det mesta dömer i herrligan. Det innebär att dom kommer med sin egen bedömningsnivå och den är för det mesta alldeles för hög vilket innebär att det tillåts lite av varje och väldigt ojämnt beroende på vem som dömer.

Jag gör ett försök och tippar att Högsbo vinner mot A3 om Thompson inte kan spela. Om hon kan spela fullt ut då blir det en jämn match igen och då tror jag på A3. 

Jag tror att Luleå vinner med det blir svårt att vinna med mer än 13p, kanske om dom bara får någorlunda kontroll på Lundqvist och Asoro som är Alviks joker numera. Om McCarville inte är med då vinner Luleå även med inbördes.

Solevic till Jämtland förvånar mig mycket men om det är så att dom vill ha en studsande spelare som skall ha mycket boll då har dom hittat rätt. Jag skulle aldrig ha valt honom eftersom jag tycker att han är för ojämn och alldeles för slarvig men…..om lagen spelar pressande försvar på honom då kan han rinna igenom och servera mackor den saken är klar.

Jag tror att Fryshuset blir bättre utan Solevic men det tror nog ingen annan.

Godmiddag