Vinna och försvinna

Bara något dygn kvar till Turkiet – Sverige och sedan Nederländerna – Sverige. Tänk om Sverige misslyckas att ta sig till EM slutspelet MED Jerebko i laget. Vad skall man då skylla på ? Att Eriksson och Håkansson inte var med. Jag hoppas verkligen att allt går i lås och att laget tar sig till EM men………

……..Jag bävar lite inför dessa avgörande matcher för Svensk herrbasket. Ja jag går så långt så att jag påstår att resultatet från dessa avslutande matcher kommer att sätta prägel på svensk herr basket en lång tid framöver. Ja kanske tom på ALL basketverksamhet. Pandemin har ett krampaktigt grepp om nästan all basket i landet och jag ser ingen ljusning i horisonten.

Turkiet rår man knappast på igen. Senast blev det vinst pga att Håkansson hade dyngflow och inte kunde missa sina treor. Den här gången har Turkiet Shane Larkin och han kan ensam röra om i grytan och skapa förvirring i det svenska laget. Vi har ingen sådan offensiv spelare i Sverige numera när Rudy Mbemba har slutat. 

Alla räknar med att Sverige klarar av att vinna med mer än 3 poäng mot Nederländerna men det vete tusan. Senast när Sverige skulle ta en enkel seger mot dem då blev det en dyngförlust i stället och ett missat EM om jag minns rätt.

Anderson till Polen ett hårt slag för BC Luleå men givetvis visste dom att risken fanns att han skulle försvinna. Nu kommer dom att agera snabbt och skaffa en ny spelare.

I andra numret av podcasten 3o5 intervjuas McCarville. Hon anser bl a att Alvik gör rätt som bara har två utländska spelare och i stället satsar på svenska spelare. 

Jag tror att de flesta håller med henne om det. Vem vill inte ha bara två amerikanskor och fem svenska potentiella landslagsspelare i truppen som Alvik men dom är knappast gratis. 

Det McCarville inte har koll på det är att 90% av de duktiga kvinnliga basketspelare som finns söder om Dalälven vill inte flytta till Norrland eller till ön även om dom får ett seriöst bud. Många har blivit skrämda av snacket om snö och kyla och mörker trots att det bara besvärar oss från november till januari sedan är ljuset tillbaka.

Jag har varit sportchef i många år och jag vet hur svårt det är även om de ekonomiska förutsättningarna har förändrats radikalt de senaste åren. Jag tror att både Luleå, A3, Visby och Östersund kan hålla med om detta.

Luleå har alltid haft en viss attraktionskraft även för spelare söderifrån pga stor hemmapublik, bra ersättning och pga att alla vill spela i ett vinnande lag. A3 lyckades till sist få spelare att flytta men det kostar.

Godmiddag