Var det coach vinst eller coach förlust ?

Det blev ingen vinst för Luleå mot Högsbo. Om man inte använder Lucas på bättre sätt då vinner man inte heller mot Alvik på lördag.

Dessutom tror jag att det är dags att Sandberg slutar med att matcha hela laget före paus. Jag tippade fel i september. Luleå vinner inte serien.

Nu gäller det för Sandberg att hitta vilka fem som spelar bäst tillsammans och ett P&R spel för Lucas rakt framifrån med A Nyström och att sätta upp ett par spel för lagets skyttar men det kommer nog inte att hända. Dom har redan satt sin spelstil och inget radikalt kommer att hända.

Luleå spelar ungefär som BC Luleå. Spel fram och tillbaka runt 3 poäng linjen. Det är trenden i dagens basket och lyckosam om man kan utnyttja mismatch och framförallt om man har spelare för att spela P&R rakt framifrån. Jag tror inte att Luleå laget är nog bra för att utnyttja mismatch när den uppstår men i P&R framifrån och inte på sidorna borde man få bra utdelning.

Luleå kunde ha avgjort matchen när man ledde med 13 poäng och spelade med flyt men jag anser att Sandberg då bytte ut heta spelare och tappade flytet. Ett klassiskt misstag som framförallt unga coacher gör.

E Nyström hade en svag match liksom Nnamaka. Det ryckiga spelet innebär att dom drar på sig onödiga fouls och när dom inte kan spela bra då är LBBK ett lättare byte.

Om det var ett medvetet taktiskt drag av coach Fredriksson att direkt efter paus med en utvilad Hyder spela pick and pop och låta henne skjuta treor det vet inte jag men det var vad som hände och det var en fullträff med 9 snabba avgörande poäng och laget var ikapp Luleå.

Nästa avgörande drag var att sätta Noaksson på Lucas. Noaksson fick inte heller hjälpa i försvar utan budskapet måste ha varit att Lucas inte skulle få bollen och det lyckades.

Sandberg hade inget motdrag till punktmarkeringen av Lucas. Han borde ha bytt ut henne så att dom hade fått spela ”som vanligt” men så blev det inte.

Det som var mest avgörande tycker jag var Perry, Hyder och Nofuente som tog 35 returer. Alla tre hade tvåsiffrigt. Om dom får ta så många returer mot A3 på lördag då vinner dom den matchen också.

I NSD läser jag att man tycker att domarna tillät hårt spel.

Ja det var fysiskt men med kropp och inte med händer och knuffar. Det var tight nära korgarna ”med armarna uppåt sträck” på returerna men ändå riktigt bra försvar.

Domaren Marius Vaitkus var en mycket positiv överraskning. Jag har aldrig sett honom döma tidigare. Han visade att han kan basket och att han följer regelboken och att han är rättvis. Han tog det mesta som var foul och det var snyggt jobbat. Spelarna såg ofta förvånade ut när dom fick foul eftersom många domare tillåter kladdande och knuffandes ute på plan.

En miss av en floppande Nofuente drar ner betyget till 4.5. Glocko som jag gillar var väldigt passiv igår så mitt betyg blir bara 3.5. Vaitkus fick ta alldeles för många avblåsningar.

Noterar också att Margaret Lucas inte får någon cred i dagens NSD trots att hon gjorde mest poäng i laget. Du fattar vilka förväntningar som finns på flickan. Förresten så får hon sällan röra bollen pga att ”alla övriga spelare utom A Nyström ständigt skjuter treor. Till och med A Nyström drog i en planka i 3:a igår och Sandberg tog sig för pannan.

3 sidor hockey, 1 helsida UFC fotboll och 1 helsida skidor det är vad vi får i dagens papperstidning, därför har jag inte längre något abbonemang.

Godmiddag