BC Luleå letar sin identitet

Rönnqvist, Hansson och Murrey stämplade inte in igår så då blev det förlust mot ett hårt spelande Jämtland. Man brukar skriva fysiskt i media men jag skriver sanningen. Det var hårt och grisigt och domarna hade problem från första till sista sekunden att ”välja ut vad man skulle blåsa på”.

Jag är övertygad om att det hade blivit en trevlig sevärd match om domarna hade följt regelboken mycket striktare och kanske tom med an annan utgång.

Det var ibland häpnadsväckande att se hur spelare i båda lagen på väg mot korgen på en layup blir påhoppade utan att foul delades ut. Man får inte springa på ngn på planen men är det verkligen tillåtet att ”flyga på någon” som är i luften ?

Besluten vid rörliga screens var riktigt bra i den här matchen liksom offensiva fouls. Mitt domarbetyg blir max en 3:a men jag var ju inte på plats så det kan vara lite fel.

Jag har lite svårt att förstå mig på BC Luleås spel. Letar man sin identitet eller är det så här Öqvist vill ha det ? Synd att inte BSKT fick spela mot dem just nu då hade vinstchansen varit ganska stor.

När motståndarna stänger igen för en mot en attacker spelar dom nästan enbart anfall långt ute i banan. Eftersom nästan alla skott tas 6-7 meter (50 av 67 igår) från korgen och alla spelare är runt 3 poänglinjen så tar man heller inga offensiva returer (3 igår måste vara ngt av ett rekord)

Jag upplevde det som att Öqvist tog ut och bänkade Murrey efter att han två gånger i rad dragit iväg långa treor i den 3:e perioden. Om det finns en klausul i kontraktet där att man kan avbryta då kommer man att göra det den här veckan för att hinna få in en playmaker för det behöver man. Murrey är mer en troublemaker så som han spelar.

Jämtland är sakta men säkert på gång och konstigt vore det väl annars med det laget. Jag tror att flera coacher i BLH skulle kunna nå stora framgångar med det laget. Man behöver inte heta Chuck för det.

Langevine är stor och stark och effektiv nära korgen, Dawson väldigt allround och bra som skytt, Guinn gör sin grej bra liksom Hampton som börjar närma sig formen och detsamma gäller Zekovic. Lewis är en bra skytt det visade han igår igen men ingen playmaker. A Johansson klarar pg jobbet bra. D Johansson är en bra spelare men väldigt upp och ner. Igår såg han väldigt obekväm ut på plan till skillnad från i veckan då han gjorde 21 p i en match. Åtta spelare med hög kvalitet i Jämtland plus ev Bussey kan få lag. matcha.

Två timmar till uppkast mellan Uppsala och A3. Jag tror att guarderna i Uppsala är deras akilleshäl. Jag tror att Enjebo sätter hård press på dem. Dom vinner knappast en match mot A3 pga detta.

Godmiddag