Vaccinet visar att korruption finns även i fantastiska Sverige

Är det inte trist att VK inte sätter in en bild på det sensationella nyförvärvet Oliver Gehrke i papperstidningen ? I basket Sverige kallades det för en BOMB men det var en blindgångare i Umeå eftersom det inte var värt en bild idag i papperstidningen. Jag förstår att det var för sent till fredagens tidning eftersom nyheten kom så sent men inte till idag.

Det blir intressant att se vad Luleå BBK kan leverera under avslutningen av säsongen. Jag har ju tippat dem som vinnare av grundserien och det är fortfarande möjligt men då måste dom vinna allt som är kvar och kanske även vinna inbördes möte med Alvik. 

Ingenting är omöjligt nu när Margaret Lucas sänker 20+ i varje match på lite speltid och om det är så att A Nyström har hittat forman (21p, 13r senast). 

Tre matcher under de närmaste 3 veckorna avgör allt för dem. Luleå har Högsbo borta på måndag, Alvik hemma nästa lördag och sedan A3 borta den 5 mars. 

Högsbo bör man vinna med minst 10+, Alvik hemma vinner man mot men frågan är med hur mycket. A3 borta blir tufft för Luleå och en serieseger kan stå på spel.

BSKT´s match igår borta mot Södertälje blev precis som väntat. En enkel seger med 25 pinnar mot ett ”skadeskjutet” BSKT. 

Peleg var bra trots sina skadeproblem, Häglund visade bra takter igen precis som Welle alltid gör. Exposito också med skadeproblem spelade försiktigt och avvaktande då blir det svårt.

Esteban kom återigen ingen vart på bortaplan. Det beror ofta på att motståndarna på sin hemmaplan får hålla i och tackla honom. I Dawits frånvaro är han lagets enda skytt och alla kan räkna ut att om enda skytten är försatt ur spel är mycket vunnet.

Palmblad och Pita jagade Esteban hela tiden. De hade troligtvis följt efter honom i armkrok om han hade sprungit till toaletten.

På BSKT´s hemmaplan dömer man tack och lov annorlunda och han får mer utrymme för sitt skott. BSKT´s upphämtning från minus 20 poäng till lika läge i slutet av den tredje perioden var snygg. Laget kämpade heroiskt. Tyvärr så lär heroisk kamp inte räcka på söndag heller.

Jag tittade på Nässjö mot Fryshuset i morse och noterade att domare Racys dömde tillsammans med Erström och Lundgren i den matchen. Dom hade total kontroll. En av årets hittills bästa domarinsatser.

Rörliga screens beivrades liksom tacklingar och för mycket handchecking och Racys delade till och med ut ett teknisk foul till en Frysen spelare som hängde kvar och gungade i ringen alldeles för länge. Jag tror inte att spelarna förstår att den där extra gungningen och släppet av ringen är det som spräcker plankorna.

20.04 i kväll Jämtland mot BC Luleå. Jag har svårt att se hur Jämtland skall kunna vinna den matchen om Rönnqvist, Hansson och Murrey får igång skyttet. Luleå kommer att göra allt för att dra upp tempot och Jämtlands ganska stora tungfotade lag borde få svårt att hänga med i svängarna.

Sverige framställs ofta som ett demokratiskt land med rättvisepatos och stort socialt ansvar men ju mer jag läser om vad som händer när det gäller vaccinet så står det klart att vi inte längre kan slå oss för bröstet och känna oss särskilt speciella.

Korruptionen verkar vara utspridd över hela landet. Kommunala tjänstemän och politiker slinker före i kön trots att dom för det mesta inte har något hållbart skäl till tidig vaccinering. 

Att skylla på att vaccinet skulle ha blivit förstört annars är bara så dåligt. De som jobbar med detta måste väl ändå kunna anstränga sig även efter kl 17.00 när arbetsdagen tar slut för att hitta de som borde få vaccinet.

Jag bara väntar på när det kommer ut om att vissa större företag har lyckats köpa ut vaccin till sina högavlönade tjänstemän som behöver kunna resa runt om i världen. Jag blir inte förvånad om Volvo, IKEA, Eriksson och LKAB har ”haft fingrarna i syltburken”.

Godmiddag