Swisha till BSKT och stöd laget om du vill se laget i SBL även nästa säsong

Intressant drag av BSKT att ta in Oliver Gehrke till laget. Om killen är 100% hel och kan spela i närheten av vad han har visat tidigare så är det ett alldeles utmärkt drag.

Frågan är hur länge det tar för honom att komma in i BSKT´s spelstil som är krävande och finurlig. Det lär behövas ett antal veckor med Learning by doinginnan det sitter.

Normalt hade jag sagt att det är fel satsning att ta in Gehrke. BSKT borde satsa mer på sina egna produkter men nu är flera av dem skadade plus en del andra skavanker och då måste klubben tänka annorlunda. 

Förresten börjar det inte bli lite väl mycket skador ? Tränar killarna i BSKT för hårt ? 

Jag hoppas verkligen att BSKT tar steget upp i BASKETETTAN till nästa år om det nu blir något spel alls pga pandemin. Dubbellicenserna plus de befintliga spelarna i Umeå är tillräckligt för att hålla ett ganska hyfsat lag i BEH.

Södertälje borta i kväll kan väl bara sluta på ett sätt nämligen som alla konstaterar – hemmavinst. 

Det jag har sett vid hemmamatcherna mot Nässjö och Köping har signalerat att ingenting är omöjligt. Motståndet har egentligen varit övermäktigt men med Fighting Spiritoch beslutsamhet kan man nå långt.

Normalt borde BSKT i nuläget inte hänga med i matchen särskilt länge på deras hemmaplan men den turbulens som just nu skakar Södertälje BBK efter V Gaddefors intervjun i LT så vet man inte hur den påverkar. 

Fler och fler kräver att SBBK måste agera kraftfullare. Debatten på FB är intensiv. Krav på avstängning av V Gaddefors för att tydligt visa att man tar avstånd från hans uttalade krävs från flera håll. 

Det ställs även krav på att SBBF skall agera. Kanske har SBBF redan agerat eftersom V Gaddefors inte är med i landslagstruppen. Normalt borde han vara given.

Zahui till LA Sparks tror jag inte alls på. De bästa spelarna flyr Sparks. Klubben styrs och coachas  på alltför old school sätt. Hon hamnar återigen i ett looser lag men hon skrattar säkert hela vägen till banken.

Under pandemin försöker ligaföreningarna att klara ekonomin trots att publik intäkter inte kommer in. Stödbiljett har blivit ett begrepp inom flera sporter. Det kan verka futtigt att skicka in 30 kr men om 100 personer gör det då täcker det kostnaden för två middagar för t ex BSKT vid en bortamatch.

Personligen tycker jag att de flesta som gillar att gå och se BSKT´s matcher borde kunna skicka in minst 100 kr. Jag har valt att stödja BSKT och jag uppmanar er som läser HOOPS att göra detsamma.

Swisha till:    123 394 22 65

Vi är snart inne i mars månad och jag har fortfarande inte fått det utlovade vaccinet. Regeringen lovade för mycket. Om tidsplanen inte kan hållas då duger det inte att skylla på någon annan. Nuvarande regeringen ligger illa till inför nästa val det är jag säker på.

Godmiddag