Fantanimejtastiskt av BSKT

BSKT mot Köping utvecklade sig till en av de trevligaste basketmatcher som jag har sett på länge. 

Ett nederlagstippat BSKT kämpade ursinnigt, spelade smart taktiskt både defensivt och offensivt och när dessutom skyttet stämde och domarna var rättvisa då förtjänade man segern.

En sån här gång måste jag hylla Welle (28p) lite extra och givetvis Exposito (18p). Welles defensiv och returtagning är alltid bra men den här gången fick han lägen i P&R situationer mot korgen pga Köpings defensiva rotation. Exposito hittade honom med pass efter pass och han levererade.

Estebans (22p) skytte har varit svagt i för många matcher men nu levererade han och det var verkligen på tiden. Jag behöver inte nämna fler spelare. Alla som klev in på plan gjorde bra ifrån sig inklusive juniorerna.

Några saker fastnar på min näthinna bl.a när sekretariatet helt korrekt beviljar BSKT byte vid en dödboll situation men körs över av en av domarna som inte godkänner bytet. Konsekvensen innebar att coach Balibrea blev mycket irriterad och det kostade i nästa situation honom ett T. 

Sekretariat personalen som ledde matchen igår har suttit sedan mitten av 90-talet. Alla har runt 500 matcher i herr och damligan i sin cv och om man skall snacka om erfarenhet så har dom det. Dom kan sitt jobb och domarna borde lyssna på dem först i stället för att demonstrera makt.

När Köpings Jackson i slutminuterna fick kramp och blev liggande med kramp på BSKT´s planhalva fick BSKT spela fem mot fyra. Enligt regelboken skall spelet få gå vidare. BSKT kunde ha utnyttjat situationen och gjort ”enkla poäng” men i stället passade man ut bollen sportsligt. Det har jag inte sett någon göra tidigare i ngn annan match. Köping fick inkastet men passade sportsligt tillbaka bollen till BSKT – Snyggt !   

BSKT´s laginsats måste hyllas. Man spelar med dom spelare man har till sitt förfogande. Dom som är skadade eller sjuka skall man inte snacka om, inte efter en förlust och absolut inte efter en vinst.

Domarnas fina arbete var en av anledningarna till att det blev en bra och väldigt underhållande basketmatch. Du som inte har sett den kan med behållning i efterhand titta på den på Basketsverige.se.

Jag garanterar dig att min betygsättning av domarna hade varit densamma även om Mathews sista skott hade suttit och BSKT hade förlorat.

Goniband. 5.0, Nefatti.  4.5, Jusevicius 4.0

V Gaddefors har helt befogat fått en hel kritik under den senaste tiden efter den olyckliga intervjun och hans naiva uttalanden men han har erkänt att han uttryckte sig fel och var han står i frågan och det tycker jag får räcka. Nu måste han få en av platserna i det svenska landslaget. Han är vårt lands just nu i SBL absolut bästa svenska basketspelare och han skall inte petas pga det som har hänt. Jag vill inte ha ett nytt ”TaylorGate”.

Godmiddag