Eldebrinkarna visade klass

Sverige visade igår att det fina spel man visade upp mot Israel inte var en tillfällighet. 

Crespi har satt ihop ett spel som passar bra för det svenska laget. Eldebrinkarna dominerar och visar sin klass återigen.

Jag har aldrig sett dem så bra som de är idag. Det är inte ovanligt att en spelare blir bättre och bättre med åren. Det som är ovanligt det är att spelare fortsätter att spela när dom passerar 25. 

Frida & Elin är så bra idag så att dom kommer att vara heta på spelarmarknaden ett par tre år till om kroppen håller. Någon har sagt att dom kommer hem till Södertälje till nästa säsong men det är en naiv tanke.

Tyvärr så klarade inte Sverige av att försvara mot Gatling inside. Jag hoppades att Crespi skulle satsa på full front i stället eller bara helt enkelt offra några foul på att foul henne innan hon hinner ta skott. Det skulle ha skapat en viss förvirring åtminstone ett tag.

Dublejevics skytte var inte mycket att göra åt. Hon skjuter ofta bra men det borde ha gått att styra henne till vänster i stället för att låta henne driva mot korgen till höger för flertalet layups. Att taktiskt attackera henne offensivt en mot en för att trötta ut henne och foul belasta henne tidigt i matchen kunde ha varit ett alternativ men kanske inte genomförbart taktiskt.

Lloyd hade spring I benen från start men försvann, Halvarsson ganska bra men missade flera öppna närskott som hon borde sätta, Magarity ungefär som Halvarsson. 

Fontaine var efter Eldebrinkarna lagets bästa spelare. Bra i försvar och med bra avslut framåt men tyvärr alldeles för få. Hon hade flow med skyttet i början men slutade skjuta trots att hon var fri. Kanske var det bestämt att ”spela med tålamod”. Man skall dela bollen – alltså passa vidare trots att man kan ta ett öppet och bra skott.

Jag fick en känsla av att det inte var så viktigt att vinna matchen. Det viktigaste var att vinna gruppen.

BC Luleå sköt 40 trepoängare mot Nässjö och bara 31 tvåpoängare. Jag får säga som i På Spåret. ”Vart är vi på väg”

Sju timmar kvar till uppkast mellan BSKT och Köping som ligger just ovanför BSKT på 7:e plats med 16 poäng. En vinst skulle innebära 10 p för BSKT och en realistisk möjlighet till att avancera i tabellen men det är knappast möjligt med tanke på läget.

Med Germain i USA och Dawit och Lindqvist skadade blir det till att finna nya vägar för att genomföra matcherna. Esteban och Exposito måste komma upp i högre nivå eftersom dom upptar platser i laget som importer. Kanske innebär avsaknaden av några spelare det att några av de lokala förmågorna får några fler minuter i hetluften.

Jag tror att Köping känner frustration och press just nu efter så många förluster med tanke på det lag som de trots allt har. I fjol stämde det mesta men i år har det gått på tok. Laget spelar en screen och rull basket som jag hoppas att domarna håller bra koll på eftersom jag tycker att dom sätter lite väl vårdslösa screenar allt för ofta. Köping värmde i hallan mellan 12.00-13.00 idag och dom har fullt lag. 

Godmiddag