Kepsen av för handbollen

Öppnar HOOPS idag med att hylla det svenska handboll landslaget och gratulera till silvret. Otroligt stort att prestera detta i ett VM i en av världens största sporter. I OS är konkurrensen inte lika stor som i ett VM där alla är med så detta är enormt stort. Kanske inte bragdmedalj karaktär men nära.

Norrköping mot BC Luleå i kväll tippas av experterna som en ganska säker hemmaseger men inte av mig.

Om domarna fortsätter med att döma mer strikt efter regelboken som jag har sett bitvis i flera matcher efter årsskiftet då blir det en jämn match.

Norrköping kommer då att få fler foul än vad dom vill få och det kommer att skapa obalans i laget.

Om Rönnqvist och Hansson inte kan ge 100% så blir det problem. Dom gör alltid 25-30% av BC Luleås poäng om dom är krya. Rönnqvist spelade med ett knäskydd nyligen och även Hansson lär vara skadad. 

I lördags skrev jag att ”Jämtland spelade rörigt och ofta utan spaceing men kunde i alla fall spela hem matchen eftersom de har bättre spelare än Nässjö”. 

Det gäller även inför matchen mot BSKT i morgon. Jämtland har på alla positioner lite vassare spelare än BSKT. Det skulle möjligtvis vara Dawit som sticker ut lite med sina topp scoreing matcher då och då. Jämtland är dessutom större än BSKT men det var även Nässjö och dom åkte på torsk.

Dawit lär få ett extremt hett mottagande. Någon kommer att ”hänga på och hålla i” Dawit från första sekunden så att han inte kommer loss.

BSKT har två raka vinster så det ger en hel del adrenalin men frågan är om det räcker. Jag har sett BSKT vika ner sig lite för ofta i Jämtland inför den gapiga hemmapubliken. Kanske blir det annat läge nu när ”huliganerna” inte är på plats.

Vi hoppas i alla fall på att det inte kommer en avgörande felaktig avblåsning till någons fördel i slutsekunden om matchen blir jämn.

Godmiddag​