Låna framgångs nyckeln av handbollen

Ring Jerebko skrev jag för några dag sedan och det verkar GS ha gjort. På onsdagen trummades det ut i media att han tillhör 20 mannatruppen och kan vara aktuell för spel med Sverige i EM kvalet i Turkiet bubblan. 

A3 tog fyra dagar ledigt efter matcherna mot Norrköping och Mark för lite vila och rehab men idag på förmiddagen var de som är kvar igång igen med ett fyspass inomhus.

Jag noterade att Sandra Hansson var tillbaka och deltog fullt ut. Jag vet inte om hon kan börja spela igen vid omstarten. Hon var starter i Enjebos rotering under fjolåret fram till skadan. 

Stach och Degbeon saknades eftersom dom är med det tyska landslaget. Ja det stämmer dom tillhör det tyska landslaget då förstår du hur pass hög klass dom håller.

Tittade på Alvik mot Högsbo och eftersom Uppsala åkte till Luleå utan sina två bästa spelare. Luleå matchen var avgjord innan uppkast.

Högsbo lade mycket Focus på Klara Lundqvist med bl a dubblingar och det gillade hon inte. Hon kom helt ur matchen från start och drog i ilskan på sig ett antal rookie fouls i stället. 

Alvik är jätte beroende av Lundqvist och McCarville. En skada eller sjukdom på någon av dem skulle vara tufft för Alvik. 

Aroso såg ut ungefär som under tiden i A3. Samma fade away spel nära korgen och vassast vid snabba uppspel men långt ifrån form. Hon blir viktig för dem om 4-5 veckor.

På fredag kväll vid 20.30 när dom har besegrat Mark då kliver Luleå upp på 2:a platsen i tabellen. 

Jag tippade Luleå BBK som vinnare i grundserien innan seriestart. Dom har möjlighet att vinna serien om dom vinner allt som är kvar och det är absolut inte omöjligt – ingenting är omöjligt.

BSKT´s vinst mot Nässjö måste ha kommit som en total chock. Nässjö Basket brukar vara snabba med att uppdatera sin hemsida med bra text och bilder men nu har det snart gått två dygn och inte ens resultatet är angivet på sidan.

Sverige i semifinal i handboll VM igen det är stort och måste vara SBBF styrelsens och anställdas mardröm att handbollen återigen lyckas och visar att man tillhör de fyra bästa i världen. 

Det måste finnas en nyckel till framgång hos dem som SBBF kanske GS borde försöka få låna. 

Båda sporterna har ungefär samma förutsättningar att lyckas i form av lokaler och ekonomi. Handbollen har fler aktiva men elit klubbarna når inte särskilt stora framgångar internationellt. Räcker det verkligen med tradition ?

De svenska handboll klubbarna har ett flertal utländska spelare i sina lag precis som i basket. Det kanske var en norsk förbundskapten som behövdes för att lyckas igen eller………

Sverige spelar fast break handboll. Det liknar faktiskt basket ibland.

Godmiddag