Sandberg effekten

Att det skall vara så förtvivlat svårt att blåsa för alla stegfel, knuffar, fasthållningar, felaktiga screenar och efterslängar. Ja exakt så var matchen mellan Köping och BC Luleå

Domarna måste väl ändå se vad det är som händer på plan men tydligen väljer dom ut vad dom vill blåsa på. Jag kommer att skriva om detta till det att det blir en förändring. Den dagen domarna börjar att blåsa då kommer även snacket och gnället från spelare och coacher snart att försvinna.

BC Luleå startade med flyt och lyckades med det mesta och satte allt. Köping blev griniga och började spela fulare och fulare. Petersen och Victor kom undan med det mesta eftersom domarna i stället lyckades hitta ett antal petiga foul på BC Luleå. Det som såg ut att bli en promenad i parken blev i stället en som en del kallar det ”dogfight” med massor av ojustheter. 

Som tur var så vann i alla fall rätt lag även om BC Luleås andra halvlek inte var mycket att skriva hem till Luleå om. De sista fem minuterna var galen Hawaii basket som måste ha gett Öqvist åtminstone några gråa strån. 

Om jag skulle betygsätta domarna i den här matchen då skulle dom inte få godkänt.

BSKT mot Nässjöblev en helt annan historia där domarna hade bestämt sig för att blåsa strikt och det var bra för då blev det en riktigt bra basketmatch.

Det lag som spelade lite bättre försvar och hade Dawit 36 p med dyng flow kunde vinna på ett imponerande sätt. Riktigt kul att se. 

BSKT varierade försvarsspelet och avstod från de ständiga dubblingarna på utespelare där man har blivit överspelad så mycket. I stället dubblingar på Ruffin som tog honom ur matchen.

BSKT gjorde en strålande lagprestation med ett extra plus för fightern, energispelaren och returtagaren Cole Welle och speakern Sebastian Sandberg. Jag dedicerar en del av vinsten till Sandberg och kallar det för Sandberg Effekten.

För Nässjö måste det ha varit en chock att förlora efter att ha besegrat både Borås och Norrköping i de senaste matcherna. Nässjö spelarna var i hallen redan 2 timmar före uppkast och såg väldigt självsäkra och avslappnade ut. Kanske hade man tagit ut lite för mycket redan innan matchen.

Domarna kom verkligen till jobbet igår. När slutsignalen gick var dom rödblommiga om kinderna och lite svettiga i pannan. 23 foul på BSKT och 32 på Nässjö plus både stegfel och 3 sekunder avblåsningar ger dem ett bra betyg.

Goniband 5, Nasrolah 4.5, Jucevicius 4. (Betyg: 1 – 5)

Godmiddag