En högtidsstund

Damernas Euroleague bjuder på strålande basket och då inkluderar jag även herrbasketen. Kvalitén är väldigt hög både på teknik, atletism och taktik. Många gånger bättre än på högsta herrnivå – tycker jag.

Den här veckan har varit en högtidsstund för en basketälskare.

Redan kl 16.00 idag möts Lyon och Feberbache i en ren gruppfinal. Båda är redan klara för avancemang.Det borde kunna bli en riktigt bra match.

Avenida är redan klara. Kursk och Nadezhda möts idag och vinnaren går vidare. UMMC är redan klara och i kväll kl 20.00 gör Girona och Schio upp om vem som följer dem till slutspelet. Båda lagen är väldigt bra men eftersom Schio har hemmaplan så har dom en liten fördel. Jag tror dock trots allt på Girona.

Sopron är redan vidare och dom får sällskap av vinnaren Galatasaray – Bourges. Bourges vann igår med 87 – 80 men Galatasaray underpresterade något så det kan vända.

Gårdagens höjdare var Maccabi mot Real Madrid 86 – 84. Kolla in tabell läget just nu och vilka lag som deltar i ligan.


Group Standing jan 22 Regular Season CSKA Moscow FC BarcelonaZenit St Petersburg AX Armani Exchange Milan Real MadridFC Bayern MunichZalgiris KaunasOlympiacos PiraeusAnadolu Efes Istanbul Valencia BasketFenerbahce Beko Istanbul. Maccabi Playtika Tel AvivBaskonia Vitoria-GasteizPanathinaikos OPAP AthensCrvena Zvezda mts BelgradeALBA BerlinASVEL VillurbanneKhimki Moscow Region

Nästan alla lag har nu spelat 20-21 matcher. CSKA har 15 vinster och Barcelona 14. Zenit som ligger trea med 13 vinster är nykomlingar i år och har hittills gjort en stor prestation eftersom dom har förlorat 3 matcher på wo pga att de inte fick ihop lag pga covid19. 

Du kan även notera att de flesta lagen kommer från några få länder. Ryssland 3, Spanien 4, Turkiet 2, Tyskland 2, Frankrike 1, Serbien 1, Italien 1, Litauen 1, Grekland 2, Israel 1.

I kväll kl 18.00 spelar CSKA mot Fenerbache. Normalt en ganska lätt vinst för CSKA men kanske inte den här gången. CSKA förlorade Emma senast och Fenerbache är helt klart på gång.

BSKT spelar borta mot Fryshuset i kväll.  Fryshuset vann ganska lätt här i Umeå före jul och har helt klart självförtroende efter den vinsten. Fryshuset brukar spela bra i ungefär 25 minuter, frågan är om det räcker idag.

I mina ögon skulle det vara överraskande om BSKT kan vinna nu när Jordan också är borta.

Jag tror att BSKT ledningen satsar på bra träning under hela våren och spelar av säsongen. Slutspelet är knappast särskilt viktigt eftersom laget ändå inte kan slå ut 1:an som man skulle få möta i en kvartsfinal.

Godmiddag​