Äntligen !!!!!

Södertäljes herrar har kommit in i det som kallas flow. Spelet flyter och skotten sitter. Dom hittar varann ”nästan med förbundna ögon”. 

Det syns tydligt att spelarna har roligt. Dom spelar till och med försvar med ett leende på läpparna. Coach Degernäs som brukar hoppa och jaga utanför boxen kunde vara ganska lugn på sidan.

Givetvis var Borås kraftigt påverkade av att Marek Klassen inte var med. Han är deras motor men jag tror inte att ens hans medverkan hade inneburit vinst.

Det var Södertäljes 10:e raka vinst. Någon kommentator sade nyligen att för varje vinst så kommer man närmare nästa förlust, men det är fel. Sannolikheten är i stället störst att man vinner igen. Fråga idrottspsykologen.

Det bästa med matchen var den här gången domarna. Tack vara deras utmärkta arbete så blev det en justé match som var rolig att se. Hoppas deras strikta sömning smittar av sig på fler.

Jag såg igår Natalie Fontaines lag Adana förlorade stort igen i Eurocup men Fontaine gjorde rätt för lönen med 25 poäng och 6 returer och var lagets klart bästa spelare. Rauchan Gültekin startade tillsammans med Fontaine och var helt ok.

Jag såg Blaso Begenecic döma Eurocup i Bretagne i tisdags och det gick bra. Han hade dessutom vassa domar kollegor. Det var en lättdömd match eftersom båda lagen försökte spela bra försvar. 

I morse kom ÄNTLIGEN besked om att barn och ungdomar upp till 15 år kan få börja träna igen från och med måndag. Det blir spännande att se om alla dyker upp igen eller om några redan har lessnat och hitta annat att intressera sig för. 

Det som de styrande inte förstår det är att det är matcherna som är moroten för att träna. Om de inte får spela match ens på träning då är det inte lika roligt med lagidrott. 

Norrköping mot A3 i kväll är en nyckelmatch. A3 har kunnat träna tillsammans sedan förra torsdagen så laget bör vara igång efter en vecka.

Norrköping måste vinna med mer än tre poäng för att ha en chans att passera A3 i tabellen.

Stach och Thompson måste spela på topp om A3 skall kunna vinna och i Norrköping måste Molina göra det om dom skall kunna vinna. 

Thompson spelade bra försvar på Molina som sviktade i Umeå när laget förlorade. Molina har sett lite darrig ut i slutet av de senaste matcherna och även Davenport har tröttnat i 4:e perioden.

A3´s bredare trupp borde vara avgörande men Norrköping på hemmaplan är svåra att tas med särskilt om dom får spela sitt brottarförsvar.

Real Madrid mot Maccabi Tel Aviv blir dagens höjdpunkt på Viaplay.

Godmiddag