Intressanta matcher I kväll

Bayern München vs Zenith St Petersburg i Euroleague i kväll blir en riktig toppmatch och en viktig kamp om position inför slutspelet. Det blir även matchen i damligan uppe i Luleå mot gästande Norrköping.

Den 10:e oktober fick jag se Norrköpings damer vinna hemma mot Luleå med 18 poäng. Det var iofs inte så konstigt att de vann men sättet de vann på. Den första halvleken har jag inte glömt än.

Luleå blev så utspelade så att det måste ha gått chock vågor genom hela staden och många måste ha funderat på vad som egentligen händer.

Luleås satsning på hemvändarna har hyllats i Luleå och av mig liksom tanken om att spela med bara en utländsk spelare.

Efter segern i premiären mot A3 var allting frid och fröjd i Luleå och alla trodde att man var på rätt väg men då händer detta.

Det som var helt avgörande var Hjern. Hon gjorde otroliga 30 p med ett flyt i spelet som sällan har skådats. Frågan är om hon kan upprepa något liknande i någon fler match i år. Hittills har jag inte sett det och det är 3 månader sedan. 

Sandberg vet att det inte får hända igen så jag antar att hon får ett varmt mottagande. Övriga spelare i Norrköpings första femma Molina, Davenport, Zimmerman och Gyberg är solida spelare. De håller minst samma klass som Luleås förstafemma.

Jag har tjatat om det tidigare men gör det igen. Vesterberg och  A Nyström verkar vara tunga i steget och långt från toppform, E Nyström, Nnamaka och Ekh bär laget så dom kommer att få en rejäl bevakning. Ponturo var tillbaka senast med en bra insats så hon lär få Hjern på sitt ansvar. 

Om det hade varit match inför fullsatt ”apberg” då hade jag varit säker på Luleå vinst men inte nu. Norrköpings första fem-sex håller lite högre klass än Luleå men Luleås övriga är vassare och det kan bli avgörande. 

Matchen är som alla förstår väldigt viktig inför slutspelet. Om Norrköping vinner då ligger Luleå lite risigt till i tabellen och jag som tippade dem so vinnare i grundserien.

Slutligen hoppas jag på två riktigt bra och rättvisa domare som ser till att regelboken följs för då kan det bli en trevlig match. Jag hoppas på icke manliga herrliga domare. Gärna två kvinnliga för då blir det rättvist.

Godmiddag