Dags att flytta datum ?

Wettarna mot Alvik blev en småtrevlig första halvlek mycket pga Wettarnas varierade försvarsspel. Så länge som Alvik höll sig till sin strategi att göra poäng nära korgen så gick det bra men när det blev individuella prestationer i stället då fick hemmalaget många gratisbollar.

0 – 7 till Alvik på 2 minuter såg ut att bli en jättekross men matchen vände och Wettarna fick igång lite anfall och skytte till sist och kämpade sig till ett underläge med några poäng i halvtid och det var bra gjort. Alvik är så mycket starkare om dom toppar laget.

I tredje perioden tryckta Alvik på i man man försvaret och då gick tåget snabbt dessutom kom Ljunggren tillbaka på plan efter stukningen och bombade i från långt håll.

Alvik coachen valde att låta alla spela ganska mycket förutom Lundqvist förstås som fick möjligheten att hålla snittet och toppa ligan.

Domarna Mandic och Khatibi gjorde sitt bästa för att följa regelboken redan från start och det innebar att det blev en ganska clean match. Bra dömt. Ingen osportslig foul dömdes ut och det är ganska ovanligt idag.

Jag tycker personligen att Wettarna spelar alldeles för komplicerat i förhållande till sitt spelarmaterial. Risken är stor att dom har tappat bollen innan dom kommer fram till ett bra skott. Dessutom verkar alla spelare oavsett längd och kapacitet ha grönt ljus att skjuta trepoängare och det är gratis TO till motståndarna anser jag men vem bryr sig om vad jag tycker.

Alvik spelar balanserat och strukturerat men ibland tappar även dom koncepten som dom gjorde i början mot det mixade försvaret.

Inget besked om Murrey i BC Luleå ännu. Jag förstår att ledningen tvekar. De hoppas i det längsta att han skall komma igång. Det är pinsamt med alla dåliga rekryteringar för en storklubb som BC Luleå dessutom kostar det allt som oftast en rejäl slant att lösa ut en spelare.

Det är bara 40 dagar kvar till den dagen då det är stopp för övergångar och värvningar. Jag tror att det är dags för SBBF att börja fundera på om det inte är läge att förlänga det datumet en månad eftersom det finns stor risk att åtminstone herrligan kan komma att spela matcher en bit in i juni i år.