Vad är det som händer ?

En uppmärksam läsare av HOOPS ställde frågan till mig varför Zahui inte spelar för Kursk just nu. Jag kollade upp den senaste månaden och det visade sig att hon inte har varit uttagen i laget  sedan den 17 december.

I matcherna före så blev det noll poäng och bara få spelminuter. Den nya kvinnliga coachen var en tuffing när hon var aktiv så det kanske inte klickar så bra där. Vem vet.

Fick höra från en säker källa att anledningen till att Lloyd flyttade till Frankrike och 2:a divisionen var att ”hon inte gillade coachen”. Ledarstilen är annorlunda på många håll ute i Europa dessutom är det många coacher som är till åren komna och med lite gammaldags spelstil, tydliga regler och kanske fungerar det inte så bra då för vissa spelare.

Utländska klubbar är i behov av EU spelare just nu eftersom USA myndigheter och flygbolag inte släpper iväg någon förrän alla papper är klara. Det innebär långa handläggningstider och då är EU spelare mer intressanta. Jag tror att även den svenska ligan kan tappa någon spelare pga den här utvecklingen.

Jag köpte Wettarna mot Luleå i lördags och jag måste säga att det var trist att se hur domarna lät hackande, slag, tacklingar och knuffar få förekomma utan åtgärd. Typiskt när en herrliga domare bestämmer takten. 

Matchen mellan Södertälje och Högsbo blev inte på samma sätt eftersom Södertälje hade dyngflyt i första och satte allt. Den kvällen hade dom kunnat vinna mot alla lagen. Tyvärr så kommer sådana kvällar inte igen så ofta. BSKT hade den när man slog Norrköping hemma. 

Södertälje hade iofs flyt även med domarna som valde att släppa igenom väldigt mycket. Är det inte alltid så i Södertälje ? 

Till sist fick coach Fredriksson i Högsbo nog och promenerade ut till mittcirkeln för att verbalt framför klagomål. Det tog en stund innan ligadomaren valde att tilldela honom en teknisk foul som Fredriksson givetvis valde att ta för att försöka väcka de slumrande domarna. Som väntat blev det ingen skillnad i bedömningen efter det.

De tunga skadorna i Högsbo kommer att kosta dem ett par placeringar men slutspelsplatsen har de säkrat redan. Södertälje kommer att avancera om de kan spela i närheten av den nivå som de presterade igår.

I kväll är det Wettarna mot Alvik. Jag hoppas att domarna som har tagits ut till den matchen vågar blåsa i pipan direkt från start, då finns det förutsättningar att det bli en ganska hyfsad match.

Godmiddag