GS förtydligar

När jag igår skrev om att den här säsongen börjar likna ett enda långt träningsläger med inlagda träningsmatcher då menade jag givetvis elitbasketen.

Junior och ungdomsbasketen blir mer och mer lidande. Ett trist år då många lade av pga att inga matcher fick spelas och för det andra att man inte ens fick träna tillsammans någorlunda normalt.

Framtiden kommer att visa om besluten var dom rätta. Motiveringen var bl a att risken för smitta inte var så stor men att man vid ev skada skulle belastat sjukvården.

Jag säger bara hur ofta blir någon så skadad på ungdomsträningar så att de belastar sjukvården ? Jag kan med 100% säkerhet säga att det är väldigt väldigt sällan.

Med anledning av vad jag skrev om wo och jämförelse med Finland så fick jag följande förtydligande av GS Fredrik Joulamo.Vi tar aldrig ett beslut om WO, det är helt och hållet ett beslut förbehållet klubbarna själva. Vi fattar två typer av beslut: 1) att matchen skjuts upp eller 2) att matchen ska spelas med de spelare som är tillgängliga. I de fall det blivit WO har det alltså handlat om alternativ 2, att vi fått besked om att ett lag fått misstänkt smitta – men kännedomen har kommit närmare än 48 timmar innan uppkast. I de fallen har vi meddelat att matchen inte skjuts upp, utan ska spelas. Klubbarna har då fattat beslut om WO. Om vi fått kännedom om misstänkt smitta tidigare, har vi beslutat om att skjuta upp matchen.

För att underlätta ovan har vi uppmanat alla klubbar att sätta upp fler spelare än normalt på spelklarlistan, och vi har också varit snabbare än blixten med att licensiera ännu fler om behovet funnits. (Fredrik Joulamo)

I kväll blev det inte mycket till matcher pga uppskjutna matcher. Jag tror inte att jag lägger några minuter på Frysen mot Nässjö. I kväll får det i stället bli Real Madrid mot Milan i Euroleague.

Wettarna spelar i kväll hemma mot Luleå BBK. Jag blir inte direkt förvånad om Wettarna krigar ner Luleå på sin hemmaplan. De var faktiskt ganska nära att vinna mot A3. Luleå är nu utan Costa och med flera spelare har visat väldigt ojämn form.

Om du letar på youtube då kan du hitta onsdagens match i Champions League mellan Teneriffa och Sassari. Teneriffa gör en strålande match och vinner stort och är roliga att se, men det är inte spelet som är intressant.

Jag vill att du tittar på matchen och studerar det rena försvarsspelet och domarnas arbete. Domarna startar matchen med att blåsa på allt som är fel och det innebär att matchen ”blir ren” och båda lagen försöker spela så bra försvar som möjligt.

Basket kan fortfarande vara njutbart.

Godmiddag