Dags att ta nya grepp

Funderar lite på Omar Krayem. Borde han inte få en ärlig chans i A-landslaget nu när han är svensk medborgare. Han borde passa in perfekt i FK Lopez spelstil där han behöver en riktig pointguard som kan skjuta 3 poängare. Avsaknaden var stor senast när Håkansson inte kunde medverka. 

Jag tittade igår på EM kvalmatchen mellan Sveriges herrar och Georgien som spelades i Umeå i september 2008. 

Dåvarande coachen Flevarakis tvekade inte att använda Grant som pg och det var nyckeln till framgång. Han kunde skjuta, passa och slå sin försvarare precis som Krayem. De coacher som inte uppfattar Krayems kvalitet förstår jag mig inte på.

Förresten med tanke på att Guinn fick en plats i det s.k Framtidslandslaget så borde även Krayem vara aktuell men inte i det laget utan givetvis i A-landslaget.

Vad jag förstår så har BSKT´s coach valt att behålla Esteban resten av säsongen. Provspel perioden gick ut vid årsskiftet och han är fortfarande kvar. Jag anser att han borde ha bytts ut till en bättre skytt och bättre försvarsspelare. Esteban är en trevlig kille och säkert en bra lagkamrat men om det finns ambitioner att vinna fler matcher då borde laget ha förstärkts.

Jag tror att alla nu förstår, efter den senaste veckan att BSKT inte har ambitioner att ta sig till slutspelet i år. Man har troligtvis bestämt sig för att spela av säsongen som går i pandemins tecken eftersom ingen flyttas ner i ettan oavsett resultat. 

Jag hoppas verkligen att de fyra Umeå fostrade juniorerna i laget nu får chansen till kvalitativa minuter och det en och en med fyra ordinarie starters om det finns ordinarie starters.

Den svenska basketligan för herrar behöver fler lag till nästa säsong. Alla borde snarast sätta sig ner och fundera på vilka revolutionerande grepp man kan ta för att få med fler lag i ligan. Vilka kostnader kan skäras ner och vilka förändringar kan genomföras för att locka fler lag känna att de då får råd att spela i BLH.

Det skulle vara hälsosamt med nya lag som Kalmar som fn toppar Superettan. Givetvis Uppsala tillbaka liksom Högsbo. Wettarna som frivilligt klev ner i fjol vill säkert tillbaka. Kanske kan även Eos vara aktuella. Varför inte ta in fem lag och utöka lagen till 14 lag på en gång.

Med 14 lag skulle lagen bara behöva mötas två gånger i grundserien. Det skulle i alla fall innebära 13 hemma och 13 bortamatcher.

Godmiddag