Fem jänkare för mycket för BSKT

Taktiken blev i princip densamma för båda lagen i returmötet BSKT vs Jämtland. Dagens coacher är inte flexibla utan behöver ett par dagars drillning och förberedelser för att göra förändringar och den här gången fanns det inte tid till det.

Jag lyfter på hatten för kämpatagen hos BSKT i första halvlek mot övermakten Jämtland.

Jag stod på läktaren ganska nära Chuck och kunde studera hur frustrerad han var i första halvlek när BSKT kom tillbaka vid två tillfällen efter stora underlägen och kunde gå till pausvila med 49-48.

I andra halvlek satsade han allt på jänkarna. Med fem amerikaner på plan (Guinn inräknad) kunde inte BSKT stå emot.

Domarnas insats i första halvlek var synnerligen märklig. Till skillnad från de senaste 3-4 matcherna så gick i 70% av domsluten i BSKT´s favör. Jag är 100% säker på att de senaste två matchernas trista avslutningar påverkade domarnas uppträdande. Två av dem var involverade uppe i Luleå senast.

Jag kan till viss del förstå Chucks frustration under första halvlek. Alla funktionärer, åtta åskådare plus media som var i hallen såg tydligt hur märkligt domarna dömde. BSKT gynnades helt klart.

Jag misstänker att Chuck pratande med domarna i pausen eller så tyckte domarna att dom hade delat ut tillräckligt med julklappar till BSKT för i andra var domarbedömningen något helt annat.

Jämtland tjänade på detta pga deras tuffa och fysiska spel men det var trots allt rättvisare. Jämtland var bättre än BSKT och dom vann rättvist när dom skärpte sig.

Jag tittade på både BC Luleå vs Norrköping och Borås vs Köping igår kväll.

Domarinsatserna var väldigt darriga och då särskilt i Luleå. Någon sade att Norrköping vann rättvist i Luleå men det är omöjligt att säga så med tanke på alla konstiga beslut åt båda hållen. BC Luleå kunde lika väl ha vunnit.

Borås vann hemma mot Köping men inte utan problem. Det var lika med några minuter kvar.

Köping är ett bättre lag med Larsson på plan och kunde mycket väl ha vunnit matchen men Borås får allt som oftast spela väldigt hårt försvar speciellt på hemmaplan och det ger resultat speciellt i slutet på matcherna.

Klassen fick två foul i början av matchen och fick sätta sig redan i den första perioden. När han kom in spelar han i stort sett resten av matchen utan att få foul förrän i slutet. Kolla på filmen och bedöm om han inte borde ha fått minst 3-4 till. Jag kallar det för särbehandling.

Det finns några till i BLH som glider omkring i gräddfilen särskilt på hemmaplan. Visst vet du vilka jag menar.

Godmiddag.