Blir nog en helt annan match än i tisdags

I morgon är det dags för returmöte mellan Umeå BSKT och Jämtland.

Med tanke på att det har varit julstängt i alla Umeås hallar så har laget i princip inte kunnat träna alls så det blir ett pass på lördag den 26:e och ett halvt pass på söndag morgon den 27:e innan det är matchdags igen. Jag tippar att Jämtland har haft tillgång till hall även på annandagen.

Jag skulle bli förvånad om söndagens match blir en liknande match. Taktiken borde bli en helt annan även om det har varit mycket begränsad tid till förberedelser pga att alla hallar stängda. 

Matchen i tisdags blev en smärtsam förlust som avgjordes på ett minst sagt märkligt sätt med ynka en poäng. Jag har inga fler kommentarer till den matchen.

Jag undrar om Krayem har spelat klart i Umeå BSKT för den här gången ? Han har snittat nästan 14 poäng på ganska lite speltid. Kanske hade ngn fler match vunnits om han hade fått spela lite mer.

Krayem kom till Umeå för att hjälpa till när Peleg och Exposito var skadade. Peleg är tillbaka och Expositio nära spel så nu kan han vara på väg bort från laget igen.

Jag gråter krokodiltårar eftersom han är EN RIKTIG POINT GUARD som på egen hand kan lösa ett lags problem men även misslyckas utan att hänga upp sig på det. Kanske är han den enda riktiga pg i den svenska basketligan just nu. 

Helt klart är det i alla fall att alla coacher i BLH har en stor respekt för Krayem eftersom lagen inte vågar spela aggressivt när han är på plan. Då backar man av och stänger igen.

Jag är rädd för att BSKT får det väldigt mycket svårare i den andra matchen. Pressen på BSKT´s guards blir inte mindre och det kommer att bli allt svårare att få fram bollen till avsedd mottagare. Det är sådana gånger en spelare som Krayem behövs.

På måndag spelar A3 hemma mot Visby. Det borde bli en ganska komfortabel A3 vinst men Visby verkar ha spottat upp sig på senare tid eftersom dom klarade av att matcha Högsbo i senaste matchen. Vad jag hörde så ”fick Högsbo den segern” pga en konstig osportslig foul på slutet mot Visby. Det är inte bara BSKT som har det tufft.

Det fanns dom som drog på smilbanden när herrlaget Umeå BSKT presenterade sitt namn och stavning men det visar ju sig nu att man var före sin tid. Nyligen presenterade sig NBA laget Brooklyn Nets med en ny logo BKLYN. 

Godmiddag