Ingen julledighet för basketspelare numera

Spel i den högsta basketligan har blivit så intensivt och professionellt att det inte längre finns tid för julefrid. Jag anser att spelarna åtminstone en sådan här pandemi säsong borde få ledigt från den 20 december till den 3 januari men icke.

Idag åker A3 på en fyra dagars turné med buss för att spela den uppskjutna matchen mot Högsbo på torsdag kväll och därefter mot Wettarna på lördag.

Högsbo matchen är väldigt viktig för båda lagen som just nu ligger på samma poäng och exakt på de platser som jag tippade dem inför säsongsstarten.

Det blir säkert en jämn och tuff match. Högsbo får stå som lite favorit med tanke på hemmaplan och de krossresultat som de har visat upp den senaste tiden men jag tippar att A3 vinner matchen om rättskiparna gör ett bra jobb. Wettarna har ingen chans alls mot A3 på lördag.

På fredag skall BSKT till Luleå igen. Konstigt hur det är med spelprogrammet. Två bortamatcher mot Luleå innan man får möta dem hemma trots att ingen av matcherna är flyttade. 

Två matcher hemma mot Jämtland inom fem dygn (22/12 & 27/12)  innan man möter dem borta för första gången. Det är ett systemfel helt klart.

Då kan man tänka om och spela fredag och söndag i stället och spara massor av slantar. Det sportsliga har ändå inte den betydelse som man hävdar eftersom det inte blir mycket till träning mellan matcherna i alla fall. Jag fattar inte hur BSKT och Jämtland kan ha kommit överens om något så konstigt som matcher den 22 och 27 december.

Om BSKT åker med stor buss till Luleå och har en bra chans då brukar jag åka med. Den här gången åker laget med minibussar och dessutom måste jag tyvärr säga att chanserna är väldigt små uppe i Luleå. 

Laget har inte kommit i balans igen efter över två veckors covid uppehåll och dessutom med Peleg och Exposito långtids skadade så får man struggla varje match.

På tal om de kommande två matcherna mot Jämtland. 

Hur kan man vara så otroligt korkade att man rullar på med serien precis som om det vore en vanlig arbetsvecka mitt under julveckan. Regeln att en uppskjuten match måste spelas inom 28 dagar gör det ännu värre. Här behövs ett vettigt omtag också. 

Södertälje visade klass igår kväll när dom vann borta mot Nässjö 71 – 73 trots att Anton Gaddefors inte var med. Det var en hård riktig grismatch med stenhårt försvar och massor av kontakt men domarna Serhatlic och Erström assisterad av rookien Nefatti klarade det bra. Rätt lag vann. 

Du som läser HOOPS kanske minns att jag skrev i början av säsongen att Nässjö blir årets Köping. Det lutar åt att jag får rätt. Nässjö har ett stort och fysiskt lag med kvalitet. Trots att Valter Lindström inte kan spela pga skada så löser dom Guard jobbet på ett bra sätt i match efter match. Stark har blivit ett bra komplement och han får förtroende av coachen. Jag tar av mig kepsen för coach Källman.  

Däremot tar jag inte av mig kepsen för deras hemmaplan. Golvet är inte åtgärdat sedan slutet på 90-talet då jag coachade där senast dessutom finns risk för skador med den fasta reklamsargen på sidorna är så nära spelplanen. Jag tycker att det är lite trist att Nässjö Kommun inte gör något åt detta med tanke på att man har haft basket på hög nivå i många år.

Teneriffa vann enkelt borta mot Galatasaray i Champions League igår kväll och deras bästa poängplockare var finska Sasu Salin med 34 varav 8 av 8 treor. Hyvä joulua.

Godmiddag