Kraften åter i BSKT efter covid19 karantänen

Jag skrev härom dagen om att Borås fick till ”the perfect game” mot Södertälje men vad skall man då säga om BSKT´s prestation mot Norrköping.

Jag skrev också inför matchen att många säkert inte trodde att BSKT skulle ha en större chans än en istapp i Sahara öknen. De som förstår sig någorlunda på basket drog den slutsatsen utifrån vad man hade sett i de inledande matcherna.

Vi har i de inledande matcherna sett ett segt och energilöst BSKT med ett långsamt och trögt spel nästan helt utan returtagning och med för många bortkastade bollar. Covid19 hade tagit musten ur hela laget men igår verkade krafterna ha kommit tillbaka.

Norrköping sköt bättre både på 1, 2 och 3 poängare men BSKT tog 19 offensiva returer och hade 10 stulna bollar mot gästernas 7/7 det blev avgörande. Energi och kämpatag räcker ofta långt men då givetvis i kombination med bra taktik och några individuella prestationer.

Exposito blev Mister Explosito och levererade äntligen det som han visade för 2 år sedan då han spelade för Wettarna. 5 bortkastade bollar glömmer  vi pga hans 4 stulna bollar som gav 8 poäng av totalt 31.

Estebans 17 poäng och 3 returer gav honom en frist under provspelsperioden. Han har inte rosat marknaden men nu levererade han det som Balibra förväntar sig av honom.

Welles 9 poäng och 10 returer och 30 suveräna minuter ger honom en i mina ögon given plats i truppen tills vidare men han måste slipa på straffkastprocenten för han får gå till linjen ofta och missar för mycket. 

Häglund fick äntligen sitt att stämma med 10 poäng och 7 returer på 35 minuter. 

Czerapowicz startade svagt men klev senare fram med 7 poäng och 4 offensiva returer.

Sist men inte minst Dawit. Vilken strålande match han gör trots en lite trög start med några ”enkla missar”.

Om du har tid då tittar du på matchen igen och studera då hur hårt tagen Dawit är speciellt i slutet av matchen. Jolinder men framförallt Schüberg håller i och om honom när han försöker springa sig fri utan åtgärd från domarna ett flertal tillfällen. 

Dawit´s avslutning men de långa avgörande treorna visar på skicklighet men framförallt stort mod att våga ta det ansvaret och dessutom lyckas med det. Undrar om förbundskaptenen Lopez vet vem han är ? Balibrea borde slå honom en signal.

Domarna dömde bra och ganska rättvist men om du tittar på film från andra halvlek så kan du tydligt se hur Norrköping spelare vid nästan varje attack mot korgen knuffar BSKT spelare i ryggen. Tyvärr blåses det inte foul särskilt ofta och då undrar i alla fall jag varför. Ser dom inte det i stridens hetta trots att dom är tre (3) domare. Vad tittar dom på i så fall för det är ju sådant dom borde titta på.

Jag hoppas att domarna vet att det är just i sådana situationer som de flesta korsbandsskadorna uppstår när spelare tappar balansen och en rotation uppstår.

Det bästa till sist.

Till råga på allt så var det en riktigt bra basketmatch med bra försvar, bra anfallsspel men vem tror på det när det slutade 108 – 107.​

Godmiddag