”En näst intill perfekt match”

Jag vet inte om du såg Södertälje mot Borås igår. Om du inte gjorde det då kan du gå in på svtplay och scrolla fram matchen och slå dig ner och njuta av en nästan perfekt match av Borås när dom under 3/4 delar av matchen klädde av Södertälje. 

Efter den lite tveksamma starten på säsongen så dissade jag dem och skrev att dom inte är lika bra i år som dom var i fjol. Jag tar nu på mig skäms mössan och bugar mig mot ledningen i Borås för dom har sytt ihop ett bättre lag än i fjol. Klassen fick han inte samma roll i det lag han spelade i fjol i Euro Cup och fick aldrig visa sin Klass-en. Nu blommar han ut till en gigant.

Matchen mot Södertälje var så nära en perfekt match som Borås kan komma. Försvaret fungerade bra, returtagningen var bra, tre poäng skyttet var grymt 41% satta trots 44 försök och Gutenius i landslagsklass.

Om Borås spelar så här då kan inget stoppa dem eller kanske. Motståndarna måste helt enkelt spela på ett sätt så att Borås måste göra poäng på tvåor och inte skjuta treor hela tiden. Om dom får det då vinner dom.

Timmar till uppkast mellan BSKT och Norrköping när jag skriver det här. Med tanke på förutsättningarna med Norrköpings fina start och BSKT´s covidproblem under 14 dagar och nu med Peleg skadad och borta från spel så lär väl BSKT inte ha större chans till seger än vad en istapp har i Saharaöknen. 

Damlandslaget har tappat åtskilliga procent av sin slagkraft inför matchen mot Israel pga pandemi återbud. Det känns inte särskilt rättvist att tvingas spela en EM kvalmatch under dessa förhållanden. Storsegern borta mot Israel kan i värsta fall bli en förlust i ”Kreta bubblan”. Israels första femma håller ok klass.

Förresten jag såg Oscar Lefwerth sitta som kommissarie under Södertälje mot Borås. Varför det ? Kommissarierna är ju inte kvar i år.

Godmiddag​