Vilka konsekvenser får beslutet att stänga ner serierna ?

Tisdagens nedstängning av träning för dem över 15 år och allt regionalt seriespel kan bli förödande för basketen och annan sport. Matcherna är sportens krydda och om barnen inte får spela matcher då är det bevisligen så att många tappar intresset. 

Det är svårt att överblicka om de beslut som tas är 100% rätt men det är bara att acceptera och knäppa händerna och hoppas på att pandemin går över inom en snar framtid.

Jag tycker riktigt synd om dom som är över 15 år som inte ens får fortsätta att träna tillsammans, ja inte ens träna inomhus tillsammans. Att hänvisa basketspelar till individuell utomhusträning när snön snart faller är inte lätt.

Trevligare var det att igår äntligen läsa i media att Germain Jordan kommer tillbaka. Som du kanske förstår så har jag känt till det i drygt en vecka att han har skrivit på. Det var faktiskt så att han var på väg till BSKT redan i fjol inför slutspelet men ni vet hur det gick med det.

Det är sex år sedan han spelade med BSKT i BLH. Den hösten dominerade han i ligan med Krayem och var i det närmaste ostoppbar. Efter jul lämnade han.

Trots att det inte var den högsta ligan i Israel som hörde av sig så var lönen 5 – 6 gången bättre än i BSKT. GJ hade ett öppet kontrakt så han släpptes utan knot.

Kanske är det lite det som han har i baktanken när han kommer tillbaka. Det var faktiskt i Umeå BSKT som hans internationella karriär startade.

Det har gått sex år och GJ har inte blivit yngre. Kroppen har tagit mycket stryk under alla proffsår. Det är bara att hoppas att han är någorlunda hel så att han kan spela matcher i närheten av det han presterade när han var här senast då blir det bra. Om han kommer hit och är trasig och inte kan spela fullt ut och måste avstå matcher då och då. Det skulle vara en besvikelse.

Jag hoppas nu att Cole Welle får fortsatt förtroende och att man väljer att skicka hem nigerianen Okonkwo som inte har kunnat tillföra någonting alls.

Kanske kan jag även fortsätta att drömma om en amerikansk Guard till årsskiftet för att spetsa till truppen inför det slutspel som man hoppas klara av att platsa i. 

Jag efterlyste ett telefonsamtal till Dawit från landslagsledningen och det kom. Jag vet att landslags chefen Joulamo läser HOOPS men det var knappast pga min krönika som triggade fram samtalet.

Godmiddag