En legend på besök

Idag fick jag besök av en legend. En av Sveriges absolut bästa svenska basketspelare alla tider Rudy Mbemba knackade på dörren och hälsade på.

Det har sagts och skrivits mycket om den killen förutom hans glänsande basketspel men bara att han knackade på och ville säga hej visar på goda sidor som många nog inte känner till.

Rudy och jag har pratat basket ett par gånger och vi har väldigt lika åsikt om hur basket skall spelas. Du får själv räkna ut hur vi vill att det skall se ut.

I Umeå gjorde han några grymma matcher som fick folk att tappa hakan. När han var i Plannja då såg jag honom göra några riktigt extrema matcher där han var ostoppbar.

Mbemba som bara är 33 år kunde ha flera år kvar i BLH men en ligament skada satte stopp på hans karriär – tillfälligt.

Han är nu helt frisk och i bra fysiskt trim men det finns knappast någon som är beredd att betala det som det kostar att signa honom.

Varje gång jag ser Jerebko spela match i Khimki då tänker jag att jämnårige Mbemba borde platsa i det laget. Jag tror att jag mejlar coach Kurtinaitis och tipsar honom.

Fryshuset vs Umeå BSKT blev precis som jag anande. En dålig basketmatch som efter Pelegs skada kunde ha slutat hur som helst men BSKT hade lite mer tur och vann. En riktigt långsam grismatch med dumheter i foul och uppträdande av båda parter.

BSKT har tappat otroligt mycket i fysik och tempo under covid19 perioden med så många sjuka. Det ser ut som att laget trampar vatten när dom springer. Allt som borde utföras snabbt går långsamt. Fötterna är tunga och krutet är dessutom fuktigt vilket innebär massor av missar.

På tisdag kommer Norrköping på besök till Umeå. Frågan är om BSKT får fart på fötterna. Returtagningen som har varit svag var i alla fall acceptabel i gårdagens match. Det blir tungt mot laget som krossade Nässjö igår. Jag trodde att Nässjö hemma skulle ha en bra chans till vinst men icke.

Fick höra att Enjebo beviljade A3 proffsen ledigt till idag efter vinsten mot Helsingborg. Det var säkert populärt. En som tog chansen till extra träning var Thompson som har jobbat med teknik och skott varje dag i hallen. 

Nästa match för A3 är Norrköping hemma den 22 november. Det är en nyckelmatch i kampen om bra tabell position.

Godmiddag