”Varför knäskydd om man inte kastar sig på golvet”

Har du hört talas om podden BÄNKNÖTARNA ? Om inte då googlar du fram den och lyssnar på avsnittet med Viasat kommentatorn Magnus Dahlborn. Det är en upplyftande historielektion för alla i framförallt XYZ generationen.

Av bara farten kan du även ta avsnittet med Jonas Jerebko för även den är mycket bra. Den är både informativ och rolig att lyssna på.

Jag klagade lite senast på att domarna tillät så hårt spel i matchen mellan A3 och Alvik men jag hoppas att ni förstod att jag ändå tyckte att det var en bra match.

Jag tycker inte att domarna gav Alvik fördel utan det var rättvist men fegdömt. Domarna vågar inte blåsa på alla fel. Jag utmanar dem genom att skriva om det. Dom lär inte anta utmaningen.

Matchen var jämn hela vägen. Den spelades i ganska bra tempo och vi fick se några riktigt fina individuella prestationer.

Det är ofta små detaljer som avgör en så jämn basketmatch. Den här gången kanske det var Sterns 3:a vid ställningen 68 – 70, som var hennes första av sex skott som satt i den matchen.

Strax innan det skottet attackerade Thompson korgen. Jag anser att hon blev klart tacklad och foulad och borde ha fått två kast men ingen signal. Du kan själv räkna ut fortsättningen. Det är dom små detaljerna som gör det.

Har lite svårt att förstå hur Visby kunde göra 105 poäng och vinna borta mot det minst sagt svårslagna Mark på sin hemmaplan. Visby måste ha fått dunder flyt och då kan sådant hända det vet du väl.

Ikväll är det hemmapremiär för BSKT och det mot Nässjö som besegrade Köping i lördags och det utan att Ruffin producerade poäng. De flesta tror nog att Nässjö vinner men dom brukar sällan spela särskilt bra i Umeå så vi får se.

Exposito var inte med mot BCL och hans medverkan är nog tveksam även idag. Jag vet heller inte hur det blir med 300 åskådare. Polisen har inte meddelat om man får ta in mer än 50 personer ännu idag måndag på morgonen.

Jag hörde en flicka fälla följande kommentar: ”Mamma varför har A3 basket tjejerna knäskydd på sig, dom kastar sig ju inte på golvet”……det är tänkvärt.

Godmiddag