Betydelsen av hemmaplan

Det är tur att det inte är HOOPS som tar ut damernas landslag. Du som läser HOOPS vet att det lag jag skulle ha tagit ut skulle ha sett en hel del annorlunda ut. 

Efter att ha vunnit borta mot Israel med 37 poäng så underskattar man tydligen dem ordentligt och låter flera Rookies få erfarenhet. Jag förstår tanken. Den är typisk svensk. 

I Luleå hoppas man på att Denzel Anderson har fått nog av bänknötningen i Varese och att han vill ”komma hem igen”. Med tanke på att hans mor gick ut i sociala medier och kritiserade den nya coachen för hans matchning av laget och lagets förluster så lär han knappast bli kvar i Varese. 

Det är inte lätt att hitta en ny klubb som passar bra och där lönen är den rätta så här pass långt in på säsongen så BC Luleå ligger nog bra till.

Noterade att Sportbladet för en tid sedan skrev ”de regerande mästarna” om Luleå BBK, men det stämmer ju inte. A3 är dom regerande mästarna. Luleå fick titeln gratis i fjol utan att ha spelat om det. Glöm inte asterisken. 

Fem av nio s.k ”experter” tippade Alvik som segrare i grundserien. Inte jag. Jag tippade Luleå men det baserade jag på fulltalig hemmapublik, som är 25% av deras framgångsfaktor.

Av dessa nio ”experter” hade många Högsbo på plats 3-4. Idag möts lagen. Jag tippar att Alvik vinner framförallt pga att de har mycket mer rutin/erfarenhet och mycket bredare lag.

Men Fredriksson är en erfaren spelare och coach och han kan säkert rubba Alvik om laget kan klara av att genomföra taktiken och få lite flyt på hemmaplan. Hemmaplan betyder mer i BLD än den gör det BLH.

Det var en gång en klok gammal man som sade till mig att ”erfarenhet är bara en belastning”. Han sade även till mig att man inte har rutin/erfarenhet innan man har fått sparken minst en gång. Jag jobbade med basket i Västerbotten 32 år innan jag fick sparken av KFUM Umeå när dom lade ner damelitlaget 2012.

Godmiddag