Steget är stort till BLD

Jag läser att krönikören i op.se höjer Östersund damerna i BED till skyarna efter att ha vunnit mot Blackeberg med 50 poäng. Av texten att döma så är det bara en formalitet innan laget är i BLD. Segern över A3 för en dryg månad sedan innebar mycket hybris i Östersund. 

Att återigen ta steget upp lär väl inte bli något större problem nu när man slipper kvala mot något ligalag utan gratisplats delas ut till våren.

Fryshuset som spelade i Umeå i söndags var inte särskilt bra och där lär knappast Östersund möta något hinder att vinna serien.

Jag trodde att dom hade koll men jag tror inte att man inom dambasketen i Östersund riktigt har koll på vilket oerhört stort steg det är att ta för att bli konkurrenskraftig i BLD eller är det bara den gode op.se krönikören som inte är med på banan. 

Jag kanske har fel men jag har en känsla att det finns för lite tålamod och för kortsiktigt tänkande i Östersund när det gäller dambasketen. För ett antal år sedan då de var uppe i damligan hade de en spansk coach som gjorde ett suveränt jobb med laget. Östersund var väldigt bra coachade och spelade bra basket. 

Jag såg Udominate (A3) mot Östersund i Vindeln och det var en välspelad ligamatch men av någon anledning fick Östersund coachen sparken och efter det har man inte kommit upp på banan igen. Ryktet säger att det var ett politiskt spel som fällde coachen – vad vet jag.

På söndag spelar A3 borta mot Visby enligt spelschemat men ingen har varit och tränat i baskethallen på en vecka pga karantän. Det verkar osannolikt att det blir någon match. Nu står det att matchen spelas på måndag.

Kan det verkligen vara möjligt att man måste spela trots att man inte har tränat på en vecka ?

I Umeå Kommuns bokningsschema ligger fortfarande Umeå BSKT mot Södertälje kvar på fredag kväll men det lär knappast heller bli match med tanke på att ingen har varit i hallen och tränat sedan den nionde (9) oktober. Spelarna har varit i karantän.

Det skulle vara oerhört osportsligt om lag tvingas spela efter så långt uppehåll från träning. Jag hoppas att det finns dom som tänker på den stora skaderisken.

Godmiddag