Umeås lag i karantän

De tre USA musketörerna i BC Luleå levererade nada i SVT. Det blev faktiskt lite pinsamt. Om någon i Luleås ledning säger att dom inte blev oroliga då ljuger dom. Spelarna såg helt malplacerade ut i Öqvists spelsystem.

Jag tror att spelare som BSKT´s Esteban skulle passa mycket bättre in i spelet än DavisX2 & Murry. Det kommer att bli problem om inte Öqvist och Larsson tänker om och börjar använda sina spelare på det som dom kan bäst.

Jag kallade BC Luleå för Mean Machine för en vecka sedan men då utgick jag från spelarmaterialet. Det enda som saknas är en Rozzel typ. Det som jag känner är att spelares kvalitet försvinner i lagets offensiva spelsätt. 

För BSKT blir det inget spel alls i veckan och jag vet inte när de ens kan börja träna igen. Laget är inne på den andra karensveckan. Vilken trist utveckling på säsongen.

A3 ställde in mot Högsbo och alla i truppen är tydligen i karantän till på torsdag. 

Matcherna i damligan gav inga överraskningar. Jag var nästan hundra på att Norrköping skulle vinna mot Uppsala, så bra är Norrköping. Dom var på väg mot 30 poängsseger när Taylor-Lundgren valde att matcha de unga gardet mer. 

Jag trodde att Södertälje skulle kunna matcha Luleås damer ganska bra men när Kantzy blev långtidsskadad tappade man en hel del och Luleå vann ganska lätt. Jag tror att Södertälje tar en en till amerikanska snabbt.

Helsingborg gör bra ifrån sig men det blir svårt att vinna hur mycket kämpatag dom än visar. 

Eos vann prestigematchen mot Mark och Julia Nyström var bra igen. Här i Umeå spelade hon strålande försvar mot Stach och Thompson. 

Jag tippade Visby nia men det lutar mot ett sämre resultat om inte något radikalt inträffar. Eivind Möstel fick inte fortsatt förtroende men trots förändringen blev det inte bättre snarare sämre.

På söndag spelar Visby hemma mot A3 som inte är i form. Svagt spel i premiären och nu karens vecka på det för A3 innebär att det nog krävs skärpning om de vill vinna i Visby.

KFUM Umeås flickor hade hemmapremiär igår i BED och det mot Fryshuset som har ligaambitioner.

Inte blev det lättare när laget inte kunde använda sin fyra dubbel licensierade spelare som sitter i karantän. Utgången i matchen var ganska given redan före uppkast.

Det som förvånar mig det är att KFUM gav bort matchen. 

Inga time outer togs ut av KFUM för att lugna ner,  ge taktiska råd eller för att vila. Spelarna gick på knäna.

Inte ens när Fryshuset gjorde sitt första ryck som gav 0 – 20 tog man timeout. Jag vet inte hur man tänkte där men så var det. 

Tilda Lundgren kämpade hårdast av alla och verkar ha bra kondition. Unga Nora Strömsten fick några korta inhopp och visade på bra moget guard spel trots sina blott 15 år. Bra teknik, bra fart och bra beslut. Tankarna går tillbaka till 80 talet och en viss Anna Oscarsson. 

Med fullt lag hade KFUM kanske kunnat hålla siffrorna runt minus 25. Jag hoppas nu att dambasket ledare i Umeå inser vikten av att laget kan hålla sig kvar i BED.

Det är av yttersta vikt att coach Selberg får spela matcherna med fullt lag. Till helgen kommer Uppsala på besök i BED samtidigt som A3 spelar i Visby. Då borde KFUM ställa upp fulltaliga eftersom A3 kan åka med 8 spelare med de nya gällande reglerna.

Godmiddag