Legend fyller år

I morgon fredag den 2 oktober fyller en av Norrlands basketens bästa spelare och ledare Ingemar Aasa år. Det är nästan svårt att förstå att 25 åringen som jag värvade från Plannja Basket till KFUM Skellefteå 1985/1986 fyller 60 år. Ingemars fina basket karriär och cv är lång så jag avstår med att rabbla upp den. De som har varit med i basketbranschen de senaste 40 åren vet alla vem han är. Det blev inga A-landskamper men massor av matcher i Elitserien i Plannja Basket, KFUM Skellefteå och i Täby Basket. Ett stort HURRA till honom.

89 kr per match för streamade enstaka matcher I BLD är enligt mig alldeles för dyrt. 49 spänn hade varit mer inbjudande. 139 kr per månad helt ointressant. 

1250 kr för en säsongsstream av BLH är crazy. Max 900 kr hade varit vettigt. Jag nöjer mig med att ha köpt säsongskort till A3´s hemmamatcher och att jag har frikort till BSKT´s hemmamatcher. 

A3 brukar åka till Luleå dagen före match bo på hotell, träna i hallen på matchdagen. I år blev det ett trendbrott på det. A3 stannade hemma och körde lätt förmiddagsträning. Jag vet inte om det är corona relaterat men jag tror att avsaknaden av publik i Luleå och trendbrottet jämnar ut oddsen. En resa till Luleå från Umeå tar inte på basketkrafterna.

Jag har ingen koll på hur Enjebo kommer att starta eftersom jag inte har varit på deras träningar i år men av det lilla som jag har sett så skulle jag ha startat med Thompson, Stach, Mazionyte, Uhrström och Degbeon. Dom spelar bäst försvar och har bästa tekniken. Däremot är jag lite osäker på hur det är med fysiken hos några av dem. Båda lagen har likvärdiga bänkspelare så det troliga är att matchen blir jämn. Om Luleå tar fram sin SISU och orkar spela hela matchen med tempo furiozo då kan det bli + 10-12. Om A3 vinner då börjar man i Luleå direkt fundera på nyförvärv.

I kväll drabbar även Balibreas och Chucks nya skapelser samman i en träningsmatch. Jag tror knappast att det blir en vänskapsmatch utan mycket prestige och väldigt aggressivt försvar. Båda coacherna har filosofier som bygger på mycket tufft och aggressivt försvar.

När BSKT spelade i Ockelbo satt Jämtland på läktaren så de är förvarnade både när det gäller BSKT´s försvarsspel och grundspelet i anfall. Jag misstänker att Chuck testar att kolla hur BSKT reagerar när dom inte får göra det dom vill göra redan i den här matchen.

Jämtland är mycket större och tyngre än BSKT så om de får bestämma tempot i matchen då blir det svårt för BSKT.

I morgon sänder Viasat Euroleague premiären mellan Khimki – Panathinaikos. Där betalar jag 15o kr i månaden för toppidrott från hela världen. DET är värt 1800 kr/år.

Godmiddag