BSKT visade framtassarna

Gårdagens match mellan Jämtland och BSKT blev nog Langevines sista match för dem. Han är inte tillräckligt bra för att platsa i ett lag med ambition att vinna guldet. 

Jämtland blev ordentligt överraskade av BSKT i matchinledningen. Kanske satt dryga 4 timmar bussresa lite i benen men det kunde dom ha sprungit av sig under uppvärmningen i hallen.

BSKT övertygade med ett 21 – 11 ryck och Chuck gick bananas på sina yrvakna spelare, men han fick igång dem och jämnade ut spelet.

Dawit, Exposito och Peleg var bra i början av matchen. Exposito fick sitta för länge på bänken när han byttes ut och kallnade och kom aldrig tillbaka till samma nivå. Peleg verkade tröttna eftersom han tog ett antal felbeslut som är ovanliga för honom. Dawit var lysande men Chuck såg till att försvaret mot honom blev hårt och ”ihållande” och även han kyldes ner.

BSKT´s svaghet syntes tydligt. Det saknas spelare som kan göra poäng. Esteban är som jag misstänkte redan innan han landade i Umeå inte tillräckligt bra för att spela som utländsk spelare i BLH. Exposito och Peleg behöver en amerikansk back up guard och laget behöver en riktigt stor spelare som klarar av att spela 1-1 försvar inside och plocka ner returer.

Frågan är vad BSKT har för mål den här säsongen. Med bara nio lag i serien och ingen risk för nedflyttning kan föreningen satsa på utbildning av sina spelare och utveckling för organisationen. Resultat kanske inte är så viktigt. Om så är fallet då kan det räcka med små förändringar.

Jämtland spelade taktiskt och spred ut anfallet i hörnen och långt ute i banan modell 2 – 1 – 2 med en stor kille inside och dödade matchen med passningar inside och med svårhjälpta 1-1 attacker. Chuck coachade hem segern. 

Dawson blir lika bra som han var när han kom till Jämtland i fjol och Hampton och D Johansson var lysande. Jag blir inte förvånad om även Harris gör Langevine sällskap och får åka hem.

En klart godkänd match av BSKT med fart och fläkt och spännande försvarsvarianter och till det stundtals väldigt rörligt och bra anfallsspel. Hoppas att publiken kommer den 20 oktober till hemmapremiären mot Jämtland även om det blir svårt att slå detta starka och väl coachade Jämtland.

De tre musketörerna som skipade rättvisan var domare som inte längre får döma BLH pga åldersstrecket nämligen David Lövgren, Jonas Berglund och Erik Brandén. I den här matchen var dom riktigt bra och visade att dom fortfarande håller ligaklass. 

Jag har haft lite legend tema de senaste dagarna och igår var en riktig basketlegend på besök. Doremus Bennerman är enligt mig en av de bästa spelare som har spelat i Sverige. Jag berättade för honom att jag jobbade för Umeå Nordics i maj 1998 när han var i Umeå på provspel. Jag tog inte hans autograf 1998 men den här gången missade jag inte chansen. Jag tar bara autograf av de bästa basketspelarna. Senast var det av Jewel Lloyd som hänger näst intill Ike Person.

Jag såg inte Luleå mot A3 men en bekant som såg matchen hade följande omdöme:

”Det var som man trodde med A3. Enjebo är i total avsaknad av djup i laget. Det fanns ingenting bakom Stach, Degbeon och Thompson. Det gör att de blir alldeles för förutsägbara. De andra i laget måste lyfta sig flera nivåer för att det skall bli något. Och det var helt tydligt att laget inte såg vältränat ut”.

Godmiddag